Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses treballa en el projecte de reforma de la plaça de la Malagarba

27/01/2023

L’objectiu és transformar aquest punt en un espai obert amb usos esportius

L’Ajuntament de les Franqueses treballa en el projecte per reformar la plaça de la Malagarba, situada en un punt limítrof amb Granollers, per tal de millorar la seguretat en aquest espai i tornar-lo a obrir a la ciutadania. Ara fa un any, es va prendre la decisió de tancar la plaça amb el compromís de formular un projecte urbanístic i resoldre els conflictes en termes de seguretat que havien sorgit a la zona.

Al llarg d’aquest temps s’han estudiat diverses possibilitats i ara ja hi ha redactat un projecte que té com a objectius:

  • Millorar la senyalització per a la mobilitat de les persones vianants

  • Millorar la permeabilitat i la connexió visual amb els espais de l’entorn.

  • Millorar la il·luminació de l’espai públic i del recorregut de les persones vianantsfent-la més continua i homogènia.

  • Eliminar o adequar els racons sense visibilitat.

  • Afavorir la diversitat d’usos i la continuïtat d’activitats en l’espai urbà.

  • Promocionar activitats econòmiques esporàdiques per dinamitzar l’espai.

Pel que fa als usos esportius també es planteja construir-hi una pista poliesportiva semblant a la que hi ha actualment a la plaça Joan Sanpera, molt a prop de l’Ajuntament. D’aquesta manera es donaria resposta a la petició d’un espai esportiu a l’aire lliure que s’ha fet a Bellavista. L’objectiu és l’obertura de la plaça, eliminant alguns arbres per generar més llum a la zona, reduint espais foscos o tancats eliminant murs alts, i generar diversos punts amb usos diferenciats: lúdic, esportiu, estada i reunió.

Hores d’ara l’Ajuntament té l’estudi redactat i la previsió és licitar el projecte executiu el mes de març. D’aquesta manera es podria començar a treballar sobre el terreny en els propers mesos. Aquests treballs s’inclouran en el pressupost de 2023.

A banda de les solucions urbanístiques, paral·lelament l’Ajuntament també estudia solucions integrals que ajudin a resoldre la inseguretat que hi ha en aquesta zona. Abans i durant el tancament de la plaça es van dur a terme algunes actuacions com podar els arbres per generar més llum en aquesta zona i també es va incrementar la vigilància a la plaça. L’objectiu és treballar en un projecte transversal que, a banda dels temes urbanístics, puguin tractar de manera integral els motius que generen aquesta inseguretat .

En aquest sentit, l’alcalde, Francesc Colomé, ha remarcat que l’Ajuntament de les Franqueses complirà l’objectiu que es va fixar fa un any per resoldre una situació que ha generat malestar als veïns i les veïnes d’aquesta punt proper a Can Mònic. «Els temes de seguretat, de vegades, també estan vinculats a l’urbanisme. Ara ja tenim una proposta que transformarà la plaça en un espai obert i on s’hi pugui practicar esport. Sabem que és una situació més complexe i que va més enllà d’una obra, però ara estem encaminats i durem a terme actuacions transversals, també tenint en compte la vessant social, per resoldre qualsevol situació de manca de seguretat tant en aquest punt com a qualsevol altra del municipi», ha assegurat Colomé.

Arxivat a: Ajuntament, Urbanisme i Activitats
Plaça de la Malagarba
Plaça de la Malagarba
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/12/2023 a les 09:52h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)