Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Torna la màgia del Nadal al municipi

30/11/2022

Aquest dimecres s'ha presentat tota la programació de Viu el Nadal a les Franqueses.

Ja és aquí l’època més màgica i esperada de l’any: el Nadal. Les Franqueses desplegarà tots els seus encants per a celebrar el Nadal del 2022 amb un format similar al de l'any anterior. "Un mes i mig ple d'activitats per a tots els gustos. Un format que l'any passat va ser molt exitós. Per això, faig una crida a la ciutadania a participar-hi, en poques paraules, a viure el Nadal a les Franqueses" ha expressat l'alcalde, Francesc Colomé, durant la presentació de les activitats de la campanya Viu el Nadal a les Franqueses, on han assistit també la regidora de Cultura, Marina Ginestí, la regidora de Comerç, Mercats, Fires i Turisme, Sònia Tena, i la presidenta de LF Comerç, Estel Armengol.

En breu, arribarà a totes les llars del municipi el programa de mà que recull totes les propostes que s'han organitzat durant aquestes festes per no perdre's res.

La programació començarà el 2 de desembre amb l'encesa de llums, a les 18 h a la plaça de l'Espolsada de Corró d'Avall, i a les 19 h, a la plaça Major de Bellavista. Enguany, es recupera el format tradicional amb activitats al carrers; tallers, sardanes, concerts, xocolatades...

La plaça de l'Ajuntament es convertirà en un dels punts neuràlgics del Nadal. En aquest espai, del 16 al 31 de desembre, la Fia de Nadal acollirà múltiples activitats; el mercat d'artesans, atraccions tradicionals, recollida de joguines, etc. Els tiquets per a la pista de patinatge que acull la fira, es podran comprar de manera anticipada del 12 al 21 de desembre, de 9 a 13 h, a l'Ajuntament. També es regalaran entrades si es compra al comerç local. Enguany, com a novetat es podrà gaudir d'una zona de taules i cadires on descansar i agafar forces amb les foodtrucks que oferiran una gran varietat gastronòmica.

Aquest Nadal també s'organitzarà el tradicional Concurs infantil de dibuix. Els infants que vulguin podran participar decorant la mà franquesina els dies 17 i 18 de desembre, de 16 a 18 h, a la plaça de l'Ajuntament. A banda, la plantilla s'enviarà a les escoles per tal que els infants hi puguin participar des de les seves llars.

Amb l'arribada de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient, a les Franqueses es podrà gaudir de l'Espai dels somnis, un espai on descobrir com els ajudants dels Reis treballen els dies previs a la seva arribada. A banda, el Patge Ganxet, els Ganxetins i les Ganxetines recolliran les cartes de la canalla amb els seus desitjos. "Recordeu que tothom trobarà una carta de reis al butlletí municipal, a alguns comerços i als equipaments municipals. I que, des del 16 de desembre i fins al 5 de gener, tothom qui ho desitgi podrà lliurar la seva carta a les Bústies Reials" ha explicat la regidora Marina Ginestí.

Com hi ha tradicions que no es perden, Ses Majestats arribaran al municipi en helicòpter per després recórrer els seus carrers. A Bellavista serà a les 16.30 h al parc del Mirador, mentre que a Corró d'Avall serà a les 17 h a la plaça Joan Sanpera. A més a més, a Llerona a partir de les 18.30 h, els Reis Mags d'Orient recorreran els carrers fins a la carpa del Consell del Poble de Llerona.

El Nadal és un bon moment per fomentar el comerç de proximitat. En aquest sentit, la regidora Sònia Tena ha volgut manifestar el suport de l'Ajuntament el comerç local "perquè és sinònim de qualitat, de bon servei i de sostenibilitat. Gràcies al comerç local, l'estructura social i econòmica del municipi no només es manté activa, sinó que creix. Per aquest motiu és important dir: al Nadal, compra a casa".

Des del consistori s'ha agraït la tasca de les múltiples entitats i associacions que fan possible oferir una programació nadalenca variada i per a totes les edats. L'associació LF Comerç col·labora en diverses activitats "volem promoure el comerç local perquè dona vida al poble. Tenim un personatge important per a les Franqueses que dona caliu al municipi. Per això diem, al Nadal queda't a les Franqueses" ha explicat l'Ester Armengol, representant de l'associació.

Arxivat a: Cultura, Turisme
Presentació de la campanya "Viu el Nadal a les Franqueses"
El Patge Ganxet i la Ganxetina
Presentació de la campanya "Viu el Nadal a les Franqueses"
Presentació de la campanya "Viu el Nadal a les Franqueses"
Presentació de la campanya "Viu el Nadal a les Franqueses"

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 04/03/2024 a les 13:48h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)