Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Els tallers afectivosexuals arriben als instituts

21/11/2022

Les escoles d'Educació Infantil i Primària repeteixen experiència a cicle superior

Durant el mes d'octubre i a principis de novembre, les cinc escoles d'Educació Infantil i Primària i els dos instituts de les Franqueses han participat en el programa de tallers afectivosexuals per a infants i joves promogut des del Servei Municipal d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD).

La novetat d'enguany ha estat la realització dels tallers en els dos instituts del municipi. Tot l'alumnat de 1r de l'ESO ha pogut participar, donant continuitat a la sessió que durant el curs anterior, quan cursaven 6è de Primària, van rebre a l'escola. Els continguts del taller han estat adaptats a les primeres etapes de l'adolescència i han combinat la part explicativa i divulgativa amb dinàmiques participatives sobre els coneixement de l'alumnat d'aspectes essencials de la fisiologia i de la sexualitat femenina i masculina. Durant els tallers als instituts s'han introduit conceptes com el consentiment que permeti als i a les joves establir límits en una relació per a què aquesta sigui saludable. A les escoles, ha estat l'alumnat de cicle superior el que ha participat en els tallers.

Aquesta segona edició dels tallers afectivosexuals s'ha avançat a l'inici del curs escolar per tal d'afavorir un treball conceptual a les aules posterior a la realització de l'activitat. L'objectiu principal d'aquesta proposta és fomentar el coneixement de la sexualitat com a eina principal per a la prevenció i per a l'abordatge del sexisme des de la perspectiva de gènere. Per fer-ho, potencia l'adquisició d'habilitats per expressar els límits i evitar experiències sexuals no desitjades.

Arxivat a: Ajuntament
Tallers afectivosexuals 01
Tallers afectivosexuals 02
Tallers afectivosexuals 03
Tallers afectivosexuals 04
Tallers afectivosexuals 05
Tallers afectivosexuals 06
Tallers afectivosexuals 07
Tallers afectivosexuals 08
Darrera actualització d’aquest contingut: 01/03/2024 a les 14:36h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)