Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Joves i gent gran, protagonistes de les properes audiències públiques

07/11/2022

La primera trobada es farà el 29 de novembre i l'objectiu és generar un espai de diàleg amb la població d'edat compresa entre els 16 i els 29 anys

Aquest mes de novembre començarà el nou cicle d’audiències públiques. Aquestes sessions, plantejades com a un espai participatiu d’intercanvi i diàleg, es van fer durant el curs passat agrupades per pobles. En aquesta nova edició, però, el plantejament serà una mica diferent i es faran dues convocatòries amb persones de tot el municipi. El que sí que s’acotarà serà el públic objectiu, que en aquest cas serà molt concret. La primera trobada, que es farà el 29 de novembre, serà adreçada a la població jove, nois i noies de 16 a 29 anys. En canvi, la segona es dirigirà a la població més gran, les persones a partir de 65 anys. El nou format de programa ha sorgit arran de l’experiència del primer cicle en què s’han pogut detectar necessitats, preocupacions,.., i establir noves dinàmiques.

Les convocatòries continuaran sent aleatòries i es faran arribar a un grup d’entre 15 i 20 persones empadronades al municipi del col·lectiu a qui van adreçades; en aquest cas joves i gent gran. Al llarg de les sessions, els i les assistents podran debatre, expressar i compartir les seves propostes i/o preocupacions amb l’alcalde, Francesc Colomé, i la regidora de Participació, Montse Vila, amb l’objectiu de generar un espai de diàleg per tal d’avançar en un municipi per a tothom. Els temes que no tinguin una resposta immediata durant la trobada es treballaran amb les àrees corresponents. Finalment, després de tot el treball, el retorn es farà arribar per dues vies: directament als participants per correu electrònic i un altre document es penjarà a l’apartat de Participació Ciutadana de www.lesfranqueses.cat per tal que el pugui consultar tota la ciutadania.

Aquesta nova temporada d’audiències públiques s’enceta després de finalitzar una primera experiència satisfactòria que ha obtingut una puntuació mitjana de 4,5 sobre 5 per part de les persones participants. I és que cada sessió i tot el programa complet sempre serà sotmès a avaluació per tal de valorar la seva continuïtat i la introducció de possibles canvis i millores. La voluntat és anar millorant les eines de participació que generin una millor comunicació entre administració i ciutadania mitjançant cinc objectius:

  • Arribar a la població que no acostuma a participar en els canals ja existents.

  • Obrir un espai on donar a conèixer les polítiques realitzades i poder fer rendició de comptes, així com recollir inquietuds, propostes i millores al municipi.

  • Incloure a la societat civil en l’elaboració de les polítiques públiques. Entenent que les solucions conjuntes i el treball col·laboratiu poden enriquir l’acció pública.

  • Fomentar la identitat del municipi.

  • Vincular i integrar més els diferents nuclis amb la dinàmica del conjunt del municipi.

Ara al novembre es farà la primera sessió dirigida als joves i més endavant s’informarà sobre la data de la trobada adreçada a la gent gran.

Arxivat a: Ajuntament, Participació
Audiències públiques
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/12/2023 a les 09:52h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)