Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses amplia els equipaments amb autoconsum elèctric

27/07/2022

L'objectiu és reduir la despesa energètica

El Viver d'Empreses s'està transformant en un equipament autosuficient a nivell elèctric amb la instal·lació d'un parc fotovoltaic a la seva taulada. Aquesta planta d'energia renovable cobrirà tot el consum del viver i podria abastir altres equipaments propers amb els seus excedents energètics.

L'objectiu és reduir la despesa energètica en el viver i dels equipaments propers amb un autoconsum compartit amb edificis com Can Ribas, el Centre d'Innovació i Formació Ocupacional (CIFO), algunes de les naus de les antigues casernes o Cal Gavatx. Es preveu que la producció anual de la planta fotovoltaica sigui de més de 44.000 kWh i permeti un estalvi en el rebut de l'electricitat de gairebé el 22%.

Les Franqueses aposta des de ja fa temps per anar implementant sistemes d'autoconsum energètic als equipaments municipals. Amb aquesta premissa funcionen la pèrgola de la plaça de l'Espolsada, preparada per donar servei energètic a diversos equipaments propers com l'Espai Can Prat, l'Escola Bressol Municipal Cavall Fort o el Casal Cultural de Corró d'Avall; el projecte per transformar el Centre de Formació d'Adults en un edifici autosuficient amb plaques fotovoltaiques i sistemes d'aerotèrmia per a la calefacció i, el sistema de pous canadencs de l'Aula de Natura del Parc del Falgar que aprofita l'energia geotèrmica per regular la temperatura a l'edifici durant tot l'any.

Arxivat a: Obres i Serveis
Viver d'Empreses de les Franqueses del Vallès
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/08/2022 a les 12:38h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)