Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La Policia Local reforça la seguretat amb dispositius elèctrics i de pebre

04/07/2022

Els agents han rebut formació específica sobre el seu ús, les característiques tècniques i la legislació que recull la seva utilització

En els últims mesos hi ha hagut un increment sostingut de fets delictius a nivell global, a tot el país. Tot i això, segons dades extretes de l’ABP Granollers i la Regió Policial Metropolitana Nord dels Mossos d’Esquadra, les Franqueses del Vallès està per sota de la mitjana de la resta de municipis de les mateixes característiques d’aquesta zona.

La Policia Local de les Franqueses ha reforçat la seguretat amb nous dispositius que evitin el contacte directe, però neutralitzin persones que mostren resistència activa i/o tenen una actitud violenta que amenaça la integritat dels agents o la de tercers. I és que a partir d’ara, el cos policial municipal patrulla amb dispositius conductors d’energia i dispositius de gas pebre. Aquests dos elements estan dissenyats per incapacitar una persona durant uns segons mitjançant electricitat, en el cas dels conductors d’energia, o el pebre. L’objectiu és neutralitzar l’atacant d’una manera segura tant pels agents com per la ciutadania sense provocar ferides mortals. Per tal de garantir la transparència i la seguretat jurídica tant de la ciutadania com de la Policia Local, els agents van equipats amb un dispositiu personal de gravació durant la intervenció. A més, tot el cos policial ha rebut formació específica per al seu ús, les característiques tècniques de cada dispositiu i la legislació que recull la seva utilització.

Ampliació de plantilla i càmeres de seguretat

Aquestes, però, no son les úniques accions que es fan en termes de seguretat. El pressupost de l’Ajuntament de les Franqueses d’aquest any inclou una partida per augmentar la plantilla de la Policia Local en 10 efectius. Actualment, el cos policia està format per 32 policies, una ràtio superior a la que s’estableix per un municipi de 20.000 habitats, i arribarà fins als 42. La previsió és que aquesta ampliació es faci efectiva abans de finalitzar aquest any.

Una altra mesura prevista és la instal·lació de càmeres de videovigilància tant a nuclis urbans com als polígons industrials per augmentar la seguretat al municipi.

Arxivat a: Seguretat Ciutadana
Policia Local de les Franqueses
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/11/2023 a les 14:48h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)