Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Commemoració del Dia Internacional dels Arxius

09/06/2022

S'incrementen les donacions a l'Arxiu Municipal de les Franqueses

Cada 9 de juny se celebra el Dia Internacional dels Arxius, una data que recorda la fundació del Consell Internacional d'Arxius de la UNESCO (CIA/ICA) el 1948. L'objectiu d'aquesta jornada és explicar el paper clau d'aquests serveis per garantir la seguretat i la transparència en l'acció de l'administració, en la promoció de la preservació de la memòria històrica i en la protecció del dret de la ciutadania a l'accés a la informació i al coneixement.

Des de l'Arxiu Municipal de les Franqueses es vol destacar aquesta funció de preservació dels documents. Durant els darrers 4 anys s'ha incrementat considerablement el nombre de donacions per part de particulars. L'Arxiu ha rebut des d’un programa de Festa Major de Corró d’Avall, un llibret de memòries d’un ciutadà de Corró d’Amunt, el Fons de l’alcalde Francesc Montserrat o un reglament del Montepio de Sant Isidre de Marata.

D'entre les petites donacions rebudes, en destaquem la imatge donada per la Irene Nadal. Tot i que no té la data, es creu que data de mitjan els anys 40 al Bar Oriente, situat a la carretera de Ribes davant de Can Macià. Aquest establiment regentat per Lluís Illa, més conegut com a «Lluís del Bar», es va convertir en el centre social de Corró d’Avall. A la fotografia també veiem el local del costat (actual TAAP) que durant la postguerra es va convertir en l’espai parroquial de Corró d’Avall, mentre es construïa l’actual església de Santa Eulàlia.
A la fotografia s'hi pot reconèixer en Francesc Montserrat (dret a l’esquerra) i a en Lluis del Bar amb la seva dona, asseguts al parafang del camió. Es desconeix qui és el motiu de la trobada i qui són la resta dels veïns que hi apareixen.

Aquesta fotografia només és una petita mostra del fons de l'Arxiu Municipal que es nodreix en bona part de les aportacions de la ciutadania. Trobareu l'Arxiu a l'edifici de l'Ajuntament i us hi podeu posar en contacte tan si reconeixeu algú d'aquesta imatge com si teniu documents a conservar i en voleu fer donació.

Arxiu Municipal de les Franqueses
Carretera de Ribes, 2
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
938 467 676

Arxivat a: Ajuntament
Veïns en camió al Bar Oriente. Anys 40. Font Arxiu Municipal de les Franqueses
Darrera actualització d’aquest contingut: 01/07/2022 a les 12:13h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)