Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses presenta un projecte de millora del riu Congost als fons europeus Next Generation

23/03/2022

L’objectiu és la recuperació de l’entorn fluvial millorant l’ecosistema del riu i la connexió entre els espais inclosos a la Xarxa Natura 2000 en el seu pas pel municipi

La zona del riu Congost, en el seu pas per les Franqueses del Vallès, és un espai inclòs dins de la Xarxa Natura 2000. Al llarg dels anys, l’Ajuntament ha treballat diversos projectes que garanteixen la protecció de les espècies i els hàbitats naturals, el Parc del Falgar i la Verneda n’és un clar exemple. Aquest espai, que es va recuperar i obrir a la ciutadania l’any 2019, compta amb 17 hectàrees on els llacs i la vegetació de ribera han afavorit l’arribada de fauna autòctona. A més, aquests mateixos llacs intervenen en el cicle de l’aigua contribuint a la seva depuració biològica afavorint la millora mediambiental d’aquest espai natural. En els últims anys doncs s’ha millorat l’ecosistema del riu Congost i s’ha treballat per naturalitzar les xarxes de connexió en aquest entorn.

Tot i que el Parc del Falgar i la Verneda han estat una gran millora, l’Ajuntament de les Franqueses ha presentat ara un projecte als fons europeus Next Generation per continuar treballant en aquesta línia. En concret, s’ha demanat una subvenció de gairebé 700.000 euros per destinar-los a un projecte de restauració fluvial del riu Congost en el seu pas pel municipi. Això es tradueix en diferents accions destinades a millorar l’ecosistema del riu i naturalitzar parts que encara s’han d’integrar amb l’entorn per a obtenir un millor resultat des d’un punt de vista medi ambiental. Algunes d’aquestes accions són potenciar la flora autòctona; la retirada i neteja d’elements aliens al riu; millorar la connectivitat a través d’una millora paisatgística dels dos guals que hi ha actualment, Cal Forcaire i el del Falgar, sense impacte sobre el terreny, i generar plans de conscienciació sobre la importància de preservar un espai com aquest.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de les Franqueses continua treballant en els objectius que marca l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible (ODS) generada per l’Assemblea General de les Nacions Unides i que té com a objectiu l’erradicació de la pobresa, la lluita contra la desigualtat i la injustícia i posar fre al canvi climàtic. I és que aquest projecte presentat als fons europeus Next Generation està pensat per millorar l’ecosistema, l’entorn paisatgístic del municipi, i per tant també serà un valor afegit per mitigar el canvi climàtic.

En un termini d’uns sis mesos es resoldrà quins projectes seran subvencionats amb els fons europeus Next Generation.

 

Arxivat a: Ajuntament
Parc del Falgar i la Verneda
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/05/2022 a les 21:07h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)