Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Actuacions contra la processionària del pi en diverses pinedes

01/03/2022

S'han col·locat trampes a diversos punts de Corró d'Avall i Bellavista

L'Ajuntament de les Franqueses està instal·lant trampes contra la processionària del pi en diverses pinedes dels nuclis urbans del municipi on s'ha detectat la presència d'aquesta eruga. De moment, les trampes s'han situat a les places de Mossèn Pere Baixeras (rere l'església de Santa Eulàlia a Corró d'Avall), a la plaça de la Música (darrere de l'Escola Municipal de Música) i a la plaça dels Països Catalans de Bellavista. A més a més, en les pinedes on s'ha detectat una gran quantitat d'aquesta espècies, s'està procedint a la retirada de les bosses que aquests animals contrueixen a la copa dels arbres.

Des de 2019 no es permeten tractaments preventius contra aquesta plaga i només es pot actuar quan les bosses de la processionària ja són visible. Aleshores, es pot realitzar la retirada física de les bosses; la instal·lació de trampes o, en arbres molt afectats, s'aplica l'endoteràpia amb la injecció a pressió d'un biocida que s'incorpora a la sàvia de l'exemplar tractat per arribar a les fulles de les que finalment s'alimenten les erugues.

La processionària del pi és un lepidòpter que genera pèls urticants durant els estadis larvaris finals i que poden provocar reaccions al·lèrgiques en humans i en animals. Ponen els ous a les fulles dels pins i durant el seu desenvolupament larvari s'hi instal·len per alimentar-se de les parts més tendres de les fulles, malmetent els exemplars on viuen. Al final de la fase larvària descendeixen dels arbres per enterrar-se i continuar els seu desenvolupament que finalitzarà amb l'eclosió en forma de papallona.

Arxivat a: Ajuntament
Avís processionària
Darrera actualització d’aquest contingut: 01/07/2022 a les 12:13h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)