Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Dilluns, 24 de gener, commemoració del 83è aniversari del bombardeig de les Franqueses

23/01/2022

L'acte institucional es farà a les 13 hores, a la plaça de l'Ajuntament

Aquest dilluns, 24 de gener, es compliran 83 anys del bombardeig de les Franqueses del Vallès. El 24 de gener de 1939 les bombes van provocar tres víctimes mortals i nombroses destrosses a la zona de l'estació de Corró d'Avall. Aquest, però, no va ser l'únic atac sobre el municipi a finals de la Guerra Civil (1936-1939). El dia 26 de gener hi va haver un nou atac de l'aviació alemanya a Corró d'Avall. En aquest cas no hi va haver víctimes mortals, tot i que va provocar desperfectes a l'edifici de l'Ajuntament de les Franqueses. 

L'any 2019, amb motiu del 80è aniversari del bombardeig, l'Ajuntament va començar un projecte de recuperació de memòria històrica. Aquest any es va instal·lar a la plaça de l'Ajuntament un monòlit de l'escultor Jordi Barbany en memòria de les víctimes de la Guerra Civil (1936-1939) de l'exili i la repressió franquista. Una peça on també s'hi pot llegir "Feixisme mai més". Aquest és el tret de sortida d'un projecte que té com a finalitat la investigació i la difusió de fets històrics vinculats a les Franqueses del Vallès. Podeu visionar dos documentals amb testimonis orals aquí: Venien cada dia. Memòria de la Guerra Civil a les Franqueses i Un patrimoni de la història. El camp d'aviació de Rosanes durant la Guerra Civil

Aquest dilluns l'acte institucional es farà a les 13 hores, a la plaça de l'Ajuntament amb parlaments de l'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, l'historiador Joan Garriga, ofrena floral, i música de l'Escola Municipal de Música Claudi Arimany. 

Arxivat a: Ajuntament
Monòlit bombardeig de les Franqueses
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/05/2022 a les 21:07h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)