Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses tanca les portes a les violències masclistes

05/11/2021

Per erradicar-les i arribar a la igualtat no només cal l’empoderament de la dona, també és imprescindible la conscienciació de tots i totes

Tanquem les portes a les violències masclistes és el lema del 25N a les Franqueses. L’Ajuntament manifesta, una vegada més, el seu rebuig a la violència masclista i la ferma  voluntat de treballar per erradicar-la desplegant polítiques públiques feministes. 

Un any més, les Franqueses fa palès que els drets de les dones són drets humans i que el fet de vulnerar-los, més enllà de la irracionalitat, la injustícia i la crueltat, significa una manca de reconeixement de l’autoritat i de la llibertat de les dones. 

Els darrers mesos han estat absolutament durs per a les dones i infants que viuen en situacions de violència. En aquest sentit, el missatge és contundent, Violència Zero, d'aquesta manera tanquem les portes a aquesta xacra que es troba a tots els àmbits de la nostra societat. La violència masclista no és un problema de les dones, és un problema de tots i totes. És important incidir  a tota la ciutadania i de manera especial a la joventut. Tot i els avenços en matèria d’igualtat de gènere que s’han aconseguit en les darreres dècades gràcies al feminisme i als moviments socials, investigacions recents continuen alertant de la presència de discriminacions i desigualtats de gènere en diferents àmbits de la població jove. 

Per aquest motiu, pel Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, l’Ajuntament ofereix un programa amb diverses accions de visibilització, de sensibilització, de conscienciació, de prevenció i de reflexió, adreçades a tota la ciutadania des de les vessants comunitària, social, legal, pedagògica, institucional... perquè l’eliminació de qualsevol forma de violència masclista és responsabilitat de tothom.

ACTIVITATS 

Concurs de microrelats contra la violència masclista Stop Violència

Del 5 al 19 de novembre 

Activitat organitzada amb la col·laboració de l’Associació Mirall. Feminisme d’Acció Social, per a majors de 16 anys destinada a fomentar la creació literària, la lectura i la cultura feminista. Els microrelats han de tenir una extensió màxima de 1200 caràcters, sense comptar el títol, i es podran presentar en català i/o castellà. Els treballs s’han de presentar sota un pseudònim per garantir la neutralitat al correu electrònic associació.(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Trobareu les bases del concurs als documents adjunts 

Els premis s’entregaran el 24 de novembre, a les 18 h, a l’Espai Can Prat. L’activitat estarà amenitzada per la cantautora franquesina, Anna Yshni. Les persones autores dels tres microrelats guanyadors rebran un lot de llibres feministes valorat segons premi. 

Un pensament per eliminar la violència masclista 

24 de novembre, de 9.30 a 12.30 h, al Mercat de Bellavista

27 de novembre, de 10.30 a 13.30 h, al Mercat de Corró d’Avall 

Activitat participativa al carrer de sensibilització i reflexió col·lectiva. Es convidarà a les persones a apuntar una frase o pensament per l’eliminació de la violència masclista, a canvi de la planta del pensament que floreix al novembre amb una flor de color lila. 

Les frases es plasmaran en fulls de colors que s’enganxaran a llaçades liles, les quals s’exposaran a la cafeteria de l’Espai Can Prat, del 28 de novembre al 12 de desembre. 

Acte institucional

25 de novembre, a les 13 h, a la plaça de l’Ajuntament 

Lectura dels relats guanyadors del concurs Stop Violència i actuacions de l’Institut El Til·ler i l’Escola Municipal de Música. 

Taller d’autodefensa personal

28 de novembre, de 10 a 12 h, a la sala polivalent de l’Espai Can Prat 

Taller a càrrec de l’entrenadora nacional de karate i instructora de defensa personal Raquel Garcia Galindo. L’activitat està destinada a dones a partir de 15 anys amb l’objectiu d’aprendre a defensar-se en situacions d’assetjament masclista i conèixer les tècniques de prevenció d’una manera pràctica i fàcil. 

Recital Alcem les veus contra les violències masclistes

28 de novembre, a les 18 h, al Teatre Auditori de Bellavista 

Recital organitzat amb la col·laboració de l’Associació Intercanvis Socials i Culturals, SOS Dona, Cor Camins i Cor Plèiade, on la música i la poesia es presenten com a eines de transformació social per combatre els prejudicis i estereotips que sustenten els masclismes. 

Coincidint amb la commemoració del 25N, al ple municipal es farà la lectura de manifest i un minut de silenci. 

Paral·lelament, es realitzaran dues activitats als instituts: la 4a edició dels Tallers dels Mites de l'Amor Romàntic a càrrec de l'Associació Mirall. Feminisme d'Acció Social i de la psicòloga M. José Ribadeneira López de Alda, a l’alumnat de 3r d’ESO; i el Cinefòrum per a la Igualtat sobre l'ús de les xarxes socials, els seus riscos i les implicacions legals de tot allò que s'hi publica, a l’alumnat de 4t d’ESO. Durant aquesta activitat es projectarà el curtmetratge Share amb la dinamització de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Granollers, al Teatre Auditori de Bellavista per l’IES Lauro i al Centre Cultural de Corró d’Avall per l’Institut El Til·ler.

 

Arxivat a: Ajuntament
25N "Tanquem les portes a les violències masclistes"

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 26/09/2022 a les 13:40h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)