Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Crida per entrevistar testimonis dels anys compresos entre 1936 i 1975

20/10/2021

Es reprenen les gravacions per enregistrar la memòria de la gent gran del municipi

Després de la producció dels documentals Venien cada dia. Memòria de la Guerra Civil a les Franqueses del Vallès i Un patrimoni de la història. El camp d’aviació de Rosanes durant la Guerra Civil, l’Ajuntament de les Franqueses reprèn l’enregistrament d’entrevistes per recollir la memòria oral de la gent gran del municipi. En aquesta ocasió, la crida va dirigida a persones que hagin estat testimonis dels anys compresos entre 1936 i 1975, des de l’inici de la Guerra Civil fins a la mort del dictador Francisco Franco.

En aquest sentit l’Ajuntament també fa una crida per localitzar persones de les Franqueses que haguessin estat internades a camps de concentració de l’Estat francès com Argelers o Rivesaltes. Als arxius d’aquests camps només inclouen els noms i cognoms de les persones internades sense especificar el seu lloc de procedència. Aquest fet dificulta que es puguin localitzar persones d’un municipi concret. És per aquest motiu que també es fa una crida als familiars de persones que hagin pogut estar en algun camp de concentració fugint de la Guerra Civil.

Tant les persones interessades a participar en el projecte de recuperació de memòria oral com els familiars de persones de les Franqueses internades en camps de concentració poden posar-se en contacte amb l’Ajuntament enviant un correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o trucar al telèfon 662 179 820.

Fotografia: grup de veïns a Llerona, 1950 (data atribuïda). Autor: Pere Forcada. AMFV

Arxivat a: Ajuntament
Recuperació memòria històrica
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/11/2021 a les 10:41h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)