Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Del 16 al 22 de setembre, Setmana de la Mobilitat Segura i Sostenible a les Franqueses

15/09/2021

Transport gratuït, cursa de transports, Festa de la Bicicleta i dia sense cotxes són les propostes d'enguany

Les Franqueses celebra un any més la Setmanana Europea de la Mobilitat Segura i Sostenible entre el 16 i el 22 de setembre. Durant aquests dies es duran a terme diverses accions amb la finalitat de conscienciar la ciutadania sobre un model de mobilitat més saludable, segura, sostenible i menys contaminant. Enguany, el lema és "Fes salut. Mou-te d'una manera sostenible" i ha de donar eines alternatives per a la millora ambiental i de la salut a través de la mobilitat. També té es marca com a repte la recuperació de l'ús del transport públic que ha perdut usuaris/es a causa de la Covid-19.

Les darreres dades sobre aquesta celebració, les del 2020, senyalen que ja són 227 municipis arreu de Catalunya els que com les Franqueses accepten aquest repte any rere any. I tots tenen uns objectius molt clars:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compa0ble amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energè0cs.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

Enguany, a les Franqueses, per celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat Segura i Sostenible es realitzen 4 accions:

  • Entre el 16 i el 22 de setembre es podran utilitzar els autobusos que circulen pel municipi de manera gratuïta. Per fer-ho, cal demanar la targeta de l'esdeveniment al següent formulari i recollir-la a l'Ajuntament, en els horaris d'atenció, passades 24 h.
  • El dilluns 20 de setembre a la tarda se celebra la Cursa de Transport, una cursa de mobilitat en transport públic i vehicle privat en la que hi pot participar tota la ciutadania. Per participar, heu d'omplir el següent formulari i si voleu més informació, entreu aquí.
  • Del 16 al 19 de setembre, les Franqueses s'uneix al Dia sense Cotxes i tallarà la circulació als vehicles al carrer Sant Joaquim entre la plaça de l'Espolsada i el passeig dels Til·lers
  • El dissabte 18, dins els actes de la Festa Major de Corró d'Avall se celebra la Festa de la Bicicleta. Una sortida per a totes les edats, de 10 km de recorregut aproximadament, i que sortirà a les 10 h del Pavelló Poliesportiu Municipal de Corró d'Avall.
Arxivat a: Obres i Serveis
Setmana de la mobilitat 2021
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/05/2022 a les 21:07h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)