Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Nova campanya contra la vespa velutina

13/05/2021

Les trampes estan actives durant tota la primavera

La col·laboració entre l'Ajuntament de les Franqueses i els voluntaris ha engegat una nova campanya per capturar reines de vespa velutina. Amb la captura dels exemplars s'evita la nidificació d'aquesta vespa invasora.

Es repeteix per tercer any la tècnica de col·locar trampes a les zones on s'han localitzat vespes velutines. Enguany s'han reposat les trampes de la campanya passada i s'hi han instal·lat de noves.

En aquesta campanya, el control es coordina des de l'àrea de Sanitat i Salut Pública i des d'Inspecció de Via Pública de l'Ajuntament s'assumeix la instal·lació i la reposició dels materials d'algunes de les trampes (11 esquers durant aquesta campanya) i la recollida de dades del total de trampes, les de l'Ajuntament i les dels voluntaris. 

Les trampes estan elaborades amb materials reciclats i un esquer de sucs de fruita, cervesa, vi, vinagre i sucre que atrau les vespes dins el recipient sense possibilitat de sortir-ne. Les trampes estan pensades per a què no siguin letals pels insectes autòctons. L'Ajuntament també finança l'adquisició dels materials necessaris per a l'elaboració de l'esquer. 

De moment, ja s'han capturat prop de 500 de reines en les 160 trampes actives.

Arxivat a: Sanitat i Salut Pública
Trampa vespa velutina a Can Ribas
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)