Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

No la caguis, una campanya de promoció del civisme i la convivència ciutadana

27/04/2021

Les primeres accions se centraran en el servei de recollida de voluminosos

L'Ajuntament de les Franqueses ha posat en marxa la campanya No la caguis!Al llarg de les properes setmanes els carrers de les Franqueses es convertiran en l'aparador d'aquesta iniciativa amb accions que incidiran en aspectes com l'abandonament de voluminosos al carrer, el respecte cap al mobiliari urbà i l'espai públic, la prevenció i separació de residus, i la tinença responsable d'animals. "Les primeres accions van dirigides a una problemàtica que arrosseguem fa temps i que s'ha anat incrementant en els últims mesos. Em refereixo a l'abandonament incontrolat de residus voluminosos a la via pública. És un problema que no afecta únicament a les Franqueses, sinó que és comú i generalitzat a pobles i ciutats del nostre entorn", ha explicat el regidor d'Obres, Serveis i Mobilitat de l'Ajuntament de les Franqueses, Moisés Torres, durant la presentació.

La campanya és una eina de conscienciació que es basarà en quatre eixos:

  1. Recollida de voluminosos

  2. Prevenció de residus i recollida selectiva

  3. Respecte al mobiliari urbà i a l'espai públic

  4. Tinença responsable d'animals de companyia

Durant les properes setmanes, No la caguis!incidirà en la recollida de voluminosos amb material de difusió per conscienciar la ciutadania i recordar que hi ha un servei de recollida a la seva disposició mitjançant el telèfon 900 101 338. "Volem que ens truquin o contactin amb antelació per concertar la recollida. Bona part dels problemes sorgeixen perquè gran part dels usuaris treuen els voluminosos sense avisar. Això provoca que el servei de recollida no es pugui programar d'una manera eficient i acaba donant la sensació que no es recull i es neteja com cal", ha afegit Torres.

El material de difusió es complementarà amb altres accions de conscienciació i l'enviament a tots els domicilis d'un llibret amb una adaptació de l'Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana de les Franqueses, que es va aprovar al ple municipal el 25 d'abril de 2019. "La campanya és un exemple de com volem fer arribar la normativa a la gent i de què ho volem fer partint des la pedagogia, no de la coerció. Tot i que, com a qualsevol ordenança també s'inclou un règim sancionador, sempre que puguem l'evitarem a través de la gestió alternativa de conflictes i la mediació", ha explicat Montse Vila, regidora de Seguretat Ciutadana, Civisme i Convivència.

L'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, també ha destacat que "Civisme i convivència són dues paraules clau per viure en harmonia". Colomé també ha afirmat que per lluitar contra l'incivisme hi ha dues vies: "Les ordenances i la conscienciació", ha dit. "Cal que les administracions fem pedagogia, però també és molt important que apel·lem a la responsabilitat individual de cadascú. Tot i totes hem de fer reflexió i ser molt conscients que el nostre civisme és essencial per a una bona convivència", ha explicat l'alcalde. 

Podeu accedir a la informació de la campanya i consultar el contingut de l'Ordenança de  Civisme i Convivència Ciutadana aquí.

Arxivat a: Obres i Serveis, Seguretat Ciutadana
Presentació de la campanya No la caguis 4
Presentació de la campanya No la caguis 1
Presentació de la campanya No la caguis 2
Presentació de la campanya No la caguis 3
Darrera actualització d’aquest contingut: 01/03/2024 a les 14:36h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)