Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses, municipi feminista

01/03/2021

Del 8 al 17 de març es realitzaran activitats per a commemorar el 8M, Dia Internacional de les Dones

Les Franqueses es va declarar municipi feminista mitjançant l’aprovació d’una moció presentada per Imagina Esquerra en Comú – Acord Municipal (IEC-AM), al mes de maig de 2020. L’Ajuntament treballa amb el compromís de fer visibles les demandes dels moviments feministes i les desigualtats que pateixen les dones. La igualtat entre dones i homes és un dret fonamental a garantir en una societat que ho exigeix. És un valor i un element clau per a l’erradicació d’un sistema opressor. La sororitat és l’acció que ens permet seguir avançant com a societat.

Segons les darreres dades de l’observatori d’Igualtat de Gènere i l’Idescat, l’índex d’igualtat de gènere (IIG) a Catalunya l’any 2017 és de 70,9 punts sobre 100, i ens dóna la novena posició respecte a la resta d’Europa. L’IIG és un indicador quantitatiu genèric que mesura l’evolució de la igualtat de dones i homes d’un país. Tot i que a Catalunya, com al conjunt de la Unió Europea, la tendència és de disminució de les desigualtats, encara estem lluny d’assolir la plena igualtat.

S’acosta el 8M, Dia Internacional de les Dones, i l’Ajuntament ha aprofitat aquest moment per a difondre la nova marca de ciutat que posiciona les Franqueses com a municipi feminista. Des del consistori s’ha elaborat també un programa d’activitats per a conscienciar la ciutadania de la importància d’establir vincles al voltant del lema #empoderament.

8 de març
12 h, plaça de l’Ajuntament
Acte commemoració
Lectura del manifest, presentació del documental “Dones de les Franqueses” amb les intervencions del participants, performance a càrrec del “Comando lila”, de l’Institut el Til·ler i interpretació musical a càrrec d’Estefania Mateos Alcaraz i Lorena Gómez Fritz.

Del 8 al 17 de març
De dl a dv, de 15.30 a 20 h i ds, de 10 a 14 h, al Centre Cultural Bellavista
Exposició “Les dones i la ciència”. Inscripcions trucant al 938 465 862

Del 8 al 12 de març
Activitats esportives a la plaça de l’Ajuntament
Dl 8, a les 15.30 h, TBC (treball amb gomes)
Dt 9, a les 10 h, GAC
Dc 10, a les 15.30 h, Zumba
Dj 11, a les 10 h, Zumba
Dv 12, a les 15.30 h, Tábata

11 de març
18 h, format telemàtic
Xerrada/taller “Construcció dels models alternatius de masculinitat i feminitat” a càrrec de Associació Mirall, feminisme d’acció social. *Activitat dirigida a les persones usuàries de l’Espai Zero i Centre Municipal de Joves
13 de març
De 9 a 14 h, a la plaça de l’Ajuntament
Dones esportistes: exhibicions de diferents esports, a càrrec del PME amb la col·laboració d’entitats i clubs esportius del municipi

13 de març
20 h, Teatre Auditori de Bellavista
Teatre, drama i teatre social “Dones i silenci”. Entrades a www.teatres.lesfranqueses.cat i a www.entrapolis.com

14 de març
Ruta lila amb un circuit de 14 km i un desnivell de 196 metres per a commemorar el 8M. La ruta té sortida i arribada a la plaça de l’Ajuntament i es pot realitzar durant tot el dia. Us convidem a fer-vos fotografies i a etiquetar a l’Ajuntament a l’Instagram @ajuntamentlesfranqueses

 

Arxivat a: Ajuntament
Cartell 8m, Dia Internacional de les Dones
Les Franqueses, municipi feminista
Escaneja aquest codi QR per accedir a la ruta
Circuit de 14 km de la Ruta Lila
Darrera actualització d’aquest contingut: 13/05/2021 a les 11:27h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)