Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Vehicles abandonats a la via pública

03/02/2021

Consulta els protocols que se segueixen en aquests casos

L’expedient de vehicle abandonat es pot iniciar per dues vies:

• Quan la Policia Local detecta un vehicle estacionat durant un període superior a 15 dies amb indicis d’abandonament, aspecte degradat o signes que evidenciïn la seva impossibilitat de moviment, és a dir, rodes punxades, brutícia, no tenir les plaques de matrícula, mancances administratives...

• Mitjançant l’avís d’un/a ciutadà/ana informant que hi ha un vehicle amb símptomes d’abandonament a la Policia Local de les Franqueses (tel. 938 467 575). En aquest cas, la Policia Local realitzarà un control de 15 dies per comprovar que el vehicle ha estat estacionat al mateix lloc.

Quins passos se segueixen?

Una vegada la Policia Local realitza la comprovació del vehicle, s’intenta contactar amb la persona propietària d’aquest. En cas de localitzar al/la propietari/a, el vehicle podrà ser gestionat per la persona titular d’aquest o cedit a l’administració pública. En aquest darrer cas, quan la persona titular del vehicle no té intenció de retirar-lo, es realitza un decret on s’informa que el vehicle serà gestionat com a runa urbana i posteriorment s’inicien els tràmits per a la publicació definitiva al BOE.  

Què passa si no es localitza a la persona propietària?

Si s’intenta localitzar a la persona titular del vehicle i no és possible contactar-hi, es realitza un decret informatiu a la persona propietària exposant que s’està tramitant un expedient de vehicle abandonat i donant un marge de temps màxim d’un mes per contestar.

Passat aquest període, si la persona titular no ha donat resposta, es realitza un segon decret on s’informa que el vehicle serà gestionat com a runa urbana i posteriorment s’inicien els tràmits per a la publicació definitiva al BOE.  

Els vehicles en mal estat o que siguin sensibles de crear un perill en la via pública són retirats a dipòsit municipal fins a ser gestionats pel procediment anteriorment explicat. 

Què passa amb els vehicles dipositats en tallers de reparació?

L’abandonament de vehicles en el tallers mecànics suposa un problema que amenaça la rendibilitat dels negocis i de retruc afecta la butxaca de la clientela.

La Llei 18/2009 de Trànsit permet la retirada de vehicles abandonats als tallers de reparació. Com? El taller haurà d’esperar dos mesos per iniciar el tràmit i posteriorment enviar un burofax a la persona titular del vehicle explicant la situació. En cas de no rebre resposta o que aquesta sigui contrària a la retirada del vehicle, el taller haurà de donar compte a la Policia Local.

Posteriorment, l’administració pública realitza un decret on s’informa que el vehicle serà gestionat com a runa urbana i es procedeix a la retirada del taller al centre de desballestament.

Arxivat a: Seguretat Ciutadana
Vehicles abandonats a la via pública
Darrera actualització d’aquest contingut: 22/10/2021 a les 16:08h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)