Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La “Petita història de la mongeta del ganxet” arriba a les Franqueses

27/01/2021

El conte, il·lustrat per la Pilarín Bayés, busca honorar a tothom que produeix i sembra aquest llegum.

La Sala de Plens de l’Ajuntament de les Franqueses ha obert les seves portes per acollir la presentació de la “Petita història de la mongeta del ganxet”, de l’editorial Mediterrània. Un llibre impulsat per l’Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA) amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

El conte, il·lustrat per la Pilarín Bayés i que arribarà a les biblioteques i llibreries del municipi properament, té com a protagonista la Valentina, una nena eixerida a través de la qual s’explica la història de la mongeta del ganxet, la història del món de pagès.

Durant la presentació, la Rosa Pruna, presidenta d’ASAJA ha destacat la importància de la promoció d’aquest llegum mitjançant la restauració i ha explicat que aquesta petita història neix de la necessitat de “saber d’on venim per saber cap a on anem”. Per la seva part, la periodista Munsa Viure ha elogiat la figura de la il·lustradora Pilarín Bayés i ha confessat que “quan la gent diu mongeta del ganxet, em ve a la ment la Rosa Pruna, una persona dedicada a impulsar la promoció i el consum d’aquest cultiu”. Ambdues han treballat plegades per transmetre i donar forma a una història que enalteix la feina del camp.

La Pilarín Bayés ha destacat que el projecte la va engrescar molt des d’un inici perquè “les mongetes representen les dones, elles han estat les que tradicionalment s’han dedicat a la cuina.” La il·lustradora, que properament publicarà el seu llibre número 1000, és una artista compromesa amb Catalunya i es reflecteix clarament en el gruix de la seva extensa obra.

L’alcalde, Francesc Colomé ha ressaltat la importància de trobar el tret distintiu d’un municipi i les Franqueses el té, la mongeta del ganxet, perquè #lesfranquesesteganxo

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat
Presentació del conte "Petita història de la mongeta del ganxet"
Portada i contraportada del conte
Pilarín Bayés signant el conte
Darrera actualització d’aquest contingut: 05/07/2022 a les 12:31h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)