Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Es comença a rodar un documental sobre la mongeta del ganxet a les Franqueses

30/07/2020

El treball audiovisual s’estrenarà a finals de novembre per posicionar el municipi com un dels principals productors d'aquest llegum

En principi, el 29 de novembre està previst celebrar la 10a Festa de la Mongeta del Ganxet al Consell de Poble de Llerona amb l’objectiu de contribuir a la difusió i promoció dels productes de proximitat. Aquest any, però, el desenvolupament d’aquest acte dependrà de la situació sanitària del moment. És per aquest motiu que l’Ajuntament ha encarregat el rodatge d’un documental sobre aquest llegum i la seva importància lligada al territori.

Aquest treball audiovisual explicarà tot el procés del conreu de la mongeta del ganxet, des de la seva plantació fins a la recollida i la preparació per a la comercialització mitjançant entrevistes a pagesos i pageses de les Franqueses. Tot i que la major part del conreu d’aquest llegum es troba a Llerona, la intenció del documental és gravar una representació de les plantacions que hi ha a cadascun dels pobles per tal de potenciar l’agricultura local i presentar les Franqueses com un dels municipis més importants en la producció de producte agrícola.

La previsió és estrenar el documental a la 10a Festa de la Mongeta del Ganxet, una vegada hagi finalitzat tot el procés des de la plantació fins a la comercialització. Després de la seva estrena, aquest documental es projectarà a l’Aula de Natura, el centre d’interpretació que hi haurà properament al Parc del Falgar amb l’objectiu de posicionar les Franqueses com un dels municipis productors de mongeta del ganxet més importants del territori.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat, Ajuntament
Imatge del reportatge sobre la mongeta del ganxet
Imatge del reportatge sobre la mongeta del ganxet
Imatge del reportatge sobre la mongeta del ganxet
Darrera actualització d’aquest contingut: 24/01/2022 a les 15:17h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)