Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Desinfecció diària dels contenidors i dels punts crítics de la via pública

23/03/2020

Es reforcen les tasques de neteja i recollida de brossa i se suspenen les recollides de voluminosos, de restes de poda i de la deixalleria mòbil

Les Franqueses està desinfectant diàriament els contenidors​ i elements de mobiliari urbà com parades de bus, papereres o baranes. També es realitzen tractaments desinfectants als punts crítics de la via pública com els voltants de l’ambulatori, els ascensors de Bellavista​, les farmàcies o de les botigues d’alimentació i productes bàsics.

Aquesta desinfecció es realitza amb una dissolució de lleixiu en aigua en una concentració segura per a les persones i els animals d’acord amb els protocols marcats per les autoritats sanitàries. Per fer-ho s’estan utilitzant ruixadors cedits per l’ADF i que permeten ruixar el producte a baixa pressió per evitar generar aerosols. La neteja amb desinfectant en concentra en els següents punts:

  • Neteja i desinfecció diària dels elements exteriors dels contenidors ​i altres elements de mobiliari urbà. 
  • Reg amb solució desinfectant de voreres i calçades dels voltants dels equipaments i establiments que presten serveis essencials (centres sanitaris, farmàcies, comerços d'alimentació).

Per dur a terme aquestes tasques s’ha mobilitzat els personal de neteja amb motxilles ruixadores, la cuba d’aigua pel baldeig dels carrers i la hidronetejadora per a tractaments especí​fics amb aigua.

Paral·lelament també es ​reforcen els equips de retirada de residus del voltant dels contenidors de les diferents fraccions ​i de les papereres​, ja que s'ha detectat un increment d'aquestes incidències. És important no deixar bosses a la vorera ni a les papereres, ​la utilització dels contenidors és segura tot i que es recomana rentar-se les mans sempre que es toquin elements d’ús comunitari.

D’altres serveis, però, estan suspesos durant aquest​a situació excepcional: la recollida de restes de poda a domicili, la recollida de voluminosos i els servei de deixalleria​ mòbil i fixa. Mentre continuïn tancats no es podran deixar ni poda ni voluminosos al carrer.

Arxivat a: Obres i Serveis
Operari neteja desinfectant contenidor
Darrera actualització d’aquest contingut: 10/07/2020 a les 08:06h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)