Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Com cuidar els cuidadors de persones dependents

06/11/2019

Neix un grup de suport d'ajuda mútua per a cuidadors de les Franqueses

De des principis d'octubre funciona al municipi un grup de suport d'ajuda mútua per a cuidadors de persones dependents (GSAM). L'objectiu és generar vincles i facilitar el suport entre els participants en el grup i, per aconseguir-ho, s'han programat 10 sessions on, entre d'altres, els cuidadors puguin compartir les seves experiències.
Aquest programa s'està duent a terme amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i està adreçat a cuidadors i cuidadores no professionals de persones en situació de dependència per raó d'edat, estat de salut o discapcitat, independentment que tinguin reconegut el grau de dependència. Es tracta d'un espai de suport emocional, relació i suport psicològic que cerca millorar la qualitat de vida dels cuidadors/es. També vol facilitar els espais de relació entre persones en una situació similar per compartir necessitats, problemàtiques i coneixements.

Els Grups de suport emocional i d’ajuda mútua (GSAM) són un recurs adreçat a cuidadors i cuidadores no professionals de persones que es troben en situació de dependència per raó d’edat, estat de salut o discapacitat; independentment estigui, o no, valorada per la Llei 39/2006 de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència.
Els GSAM són un espai de relació i suport psicològic que possibilita l’expressió de sentiments, emocions i preocupacions associades a les tasques de cura, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores. Altres aspectes que es tracten a les sessions, d'1 h 30 min. de durada i conduïdes per un professional, són les estratègies per gestionar favorablement les necessitats i els conflictes; la gestió de les emocions i els sentiments del cuidador/a per prevenir i evitar situacions d'esgotament i, la informació dels recursos sobre el tema disponibles al territori.
Les persones interessades en una futura reedició del Grup de Suport d'Ajuda Mútua per a Cuidadors de Persones Dependents us podeu posar en contacte amb l'àrea de Polítiques Socials, situada a Bellavista Activa (carrer Rosselló, 39) o al telèfon 938 465 862.

Arxivat a: Polítiques Socials
Grup de suport
Darrera actualització d’aquest contingut: 05/07/2022 a les 12:31h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)