Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

“No es podien creure que una dona blanca els pogués ensenyar res”

11/10/2019

La Patricia Campos, ex-pilot de l’armada i presidenta de Goals for freedom explica la seva experiència com a dona en un entorn majoritàriament masculí.

Uns 150 alumnes de batxillerat i cicles formatius de l’institut Lauro han assistit aquest matí a una jornada de xerrades sobre esport i cooperació, de la mà de membres de l’AE Ramassà i la ONG Goals for freedom.

La Patricia Campos, presidenta de la ONG, ex-pilot de l’armada i ex-entrenadora de futbol, ha explicat com des de l’organització fomenten la igualtat de drets a través de l’esport a Uganda. Quan va viatjar al país africà va ser difícil perquè, en paraules textuals “no es podien creure que una dona blanca els pogués ensenyar res” . Tot i el repte que es presentava, es va proposar treballar pel desenvolupament de l’autoestima, l’apoderament, la presa de decisions i la capacitat de lideratge de les dones, les adolescents i les nenes per produir un canvi en la societat a través del futbol.

En Jordi Grivé, coordinador de l’AE Ramassà, juntament amb tres jugadors del club, han volgut compartir amb els estudiants l’esperit solidari que el club de futbol duu a terme al continent africà des de fa 6 anys. Etiòpia, República de Benín, Uganda, Camerun, Madagascar i Costa de Marfil, han estat els destins escollits per vincular esport, cooperació, educació, solidaritat i cultura.

A banda del viatge solidari anual, l’AE Ramassà desenvolupa un projecte de llarg recorregut al Camerun, on s’ha construït una biblioteca, es fan ajudes a l’escolarització i més de 70 infants formen l’escoleta de futbol de l’AE Ramassà, amb la novetat d'un nou equip exclusivament femení.

Aquesta filosofia ha estat la que va portar Nacions Unides a nomenar l’AE Ramassà, Equip ambaixador de les Nacions Unides, l’any 2017. I és també el motiu pel qual l’Ajuntament de les Franqueses col·labora de manera especialment activa amb el club.

Arxivat a: Esports
Xerrada esport i cooperació a l'INS Lauro
Xerrada esport i cooperació a l'INS Lauro
Xerrada esport i cooperació a l'INS Lauro
Darrera actualització d’aquest contingut: 06/07/2020 a les 09:40h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)