Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses se situa 35 punts per sota de la mitjana catalana de delictes

02/10/2019

El municipi presenta un pla d’acció per seguir avançant en temes d’educació, civisme i control en temes de trànsit

Els fets delictius a les Franqueses s’han reduït en un 6,4% durant els darrers 12 mesos i situa el municipi 35 punts per sota de la mitjana catalana de delictes per cada mil habitants. Paral·lelament, el nombre de detencions ha augmentat, deixant palesa la intensificació de la feina de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra. El conseller d’Interior, Miquel Buch, durant la Junta Local de Seguretat, ha mostrat la seva satisfacció  “per aconseguir aquesta baixada en un municipi amb unes complexitats contrastades, com les Franqueses” i ha destacat la feina feta per els cossos de seguretat i també la col·laboració dels ciutadans.

La reunió anual de la Junta Local de Seguretat de les Franqueses ha servit per posar sobre la taula un pla d’acció per tal de seguir avançant en seguretat i civisme al municipi. Les dades presentades enguany, confirmen la baixada del nombre de delictes i, sobretot, de les infraccions de trànsit. Tanmateix, també han posat sobre la taula l’augment dels atropellaments, localitzats, sobretot en passos de vianants. En aquest sentit, l’alcalde, Francesc Colomé, s’ha compromès a “iniciar actuacions físiques, sobretot urbanístiques, per millorar la seguretat als passos de vianants”.

Les Franqueses, però, afronta el període 2019-2020 amb l’objectiu de reduir més les xifres d’accidentalitat. Per això, el regidor de Seguretat Ciutadana, Civisme i Convivència, Joan Antoni Marín, ha volgut destacar, també, el descens d’un 5% de les actuacions derivades de violència de gènere i ha refermat la voluntat del municipi “d’avançar sobretot en el tema del civisme” , tot i presentant un pla d’acció amb incidència en temes com el civisme, l’educació i el control a desenvolupar en els propers mesos:

  • Posada en funcionament de l’ordenança de circulació amb la incorporació de la nova normativa de la Direcció General de Trànsit que contempla, entre d’altres, la regulació dels nous formats de mobilitat en via urbana.
  • Implementació de noves campanyes de control de distraccions al volant i de velocitat
  • Impulsar la Comissió de Mobilitat con a principal eina de millora de la mobilitat al municipi
  • Increment de la funció educadora de la Policia Local a través de les classes d’educació viària, que es realitzaran també a 3r de l’ESO; de xerrades sobre violència de gènere als alumnes de 2n de l’ESO i, de la realització d’unes jornades de defensa personal per a dones, coincidint amb el Dia Internacional contra la Violència masclista, el 25 de novembre.
Arxivat a: Ajuntament, Seguretat Ciutadana
El conseller d'Interior, Miquel Buch, l'alcalde, Francesc Colomé i el regidor de Seguretat Ciutadana, Civisme i Convivència, Joan Antoni Marín
Junta Local de Seguretat 1
Junta Local de Seguretat 2
Recepció a la Junta Local de Seguretat
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/11/2021 a les 21:13h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)