Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El calaix de formigó del nou pas soterrat ja travessa sota la línia R2 Nord a Bellavista

01/10/2019

L'estudi de reurbanització de la zona afectada permet recuperar places d'estacionament que desapareixien en el projecte original

Els progressos del pas soterrat sota la línia de Portbou a Bellavista avancen a bon ritme. De fet, durant les darreres setmanes, s'ha col·locat el calaix de formigó que conforma l'estructura del túnel que unirà Bellavista amb Corró d'Avall, del carrer d'Aragó al carrer Francesc Gimeno de Granollers. Per tant, ja és visible el pas sota la via. Aquestes feines s'han realitzat tot i empenyent el calaix des de l'exterior amb un sistema hidràulic. Aquest calaix té una llargada de 15 metres aproximadament i unes dimensions de 5m d’amplada i 3,10m d’alçada. Ara, s'està treballant en la contenció del calaix de formigó i en la creació dels accessos. La rampa des del carrer d'Aragó, per exemple, ja està construïda.
A més a més de la creació dels accessos per a bicicletes i vianants, rampes i escales, a banda i banda de la via també s’hi instal·larà un sistema de drenatge, l’enllumenat i baranes de protecció; i s’urbanitzarà la vorera oest entre els carrers d’Aragó i Orient per facilitar l’accés al pas soterrat. En aquest sentit, durant el desenvolupament de les obres, s'ha realitzat un estudi de reurbanització que permetrè que la pèrdua de places d'estacionament al carrer Aragó sigui inferior a la prevista en el projecte original. D'aquesta manera, en lloc de perdre aproximadament 60 places, només en desapareixeran 30.
Aquest projecte és fruit de l’Estudi de programació per millora la connexió de Bellavista amb la resta del municipi elaborat per la Diputació de Barcelona a demanda de l’Ajuntament, que té com a objectiu principal eliminar barreres físiques en aquesta zona. Compta amb un pressupost de 1.138.178,18 euros que assumeix l’Ajuntament a través de la regidoria Pla de Barris i està previst el nou pas soterrat estigui acabat durant la tardor.

Arxivat a: Urbanisme i Activitats
Vista general del calaix durant el procés d'empenta des del carrer de Francesc Gimeno de Granollers
Secció de la via amb reforços on se situa el calaix del pas soterrat
Rampa d'accés des del carrer d'Aragó
Zona d'estacionament del carrer d'Aragó a l'alçada del pas soterrat
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/08/2022 a les 12:38h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)