Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Ensenyar ciència més enllà de les aules

10/09/2019

Marc Boada ha donat la lliçó inaugural del curs 2019-2020 davant un Teatre Auditori de Bellavista ple de docents de la comarca

Les ciències, la seva implementació com a matèria instrumental al costat de les llengües i de les matemàtiques i com traspassar les aules per ensenyar aquesta matèria han centrat la lliçó inaugural del curs 2019-2020 que, enguany, s'ha celebrat al Teatre Auditori de Bellavista amb una platea plena de mestres i de professors de la comarca.

Aquesta cita, organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Oriental cada any en un municipi diferent, dóna el tret de sortida oficial al curs escolar i té com a objectiu donar un primer impuls, en forma de xerrada, al personal docent que, en breu, es posarà davant els alumnes. La trobada també serveix per desgranar els reptes polítics en matèria d'educació de cara als següents mesos i que, com ha comentat el director dels Serveis Territorials del Maresme-Vallès Oriental, són molts i feixucs. Entre d'altres, durant el nou curs s'afrontarà i es començarà a treballar en els nous decrets d'admissions, el de normativa dels menjador escolar o el del concert educatiu. 

El tema d'avui, però, ha estat parlar de ciència i, tal i com ha destacat l'alcalde, Francesc Colomé, fer-ho a les Franqueses ha estat un gran encert. Colomé, ha explicat com a través del Projecte Educatiu Comunitat i Escola, el municipi ha aconseguit que l'educació traspassi els centres educatius i arribi als carrer i les places dels pobles i com la ciència té un paper primordial en l'educació no formal del municipi amb programes com el Febrer Científic.

Marc Boada, divulgador científic i conegut com a conductor de l'espai de Televisió de Catalunya "Què, qui, com", ha estat l'encarregat de donar la lliçó inaugural. Una lliçó plena d'anècdotes personals i amb un toc d'humor parlant de la seva experiència com a docent fora de les aules amb alumnes de totes les edats. Boada ha reconegut que no té la sol·lució miraculosa per ensenyar ciència a l'aula però que amb la seva xerrada vol donar un primer impuls per a tots els mestres i professors presents per a que iniciïn el nou curs amb ànims i ganes d'ensenyar totes les matèries i, sobretot, les ciències.

La lliçó inaugural l'han seguida uns 200 mestres i professors de la comarca, acompanyats de membres dels Serveis Territorials del Departament d'Educació, del Centre de Recursos Pedagògics i d'una representació municipal formada per l'alcalde, Francesc Colomé, i la regidora d'Infància i Joventut, Marta Reche.

Arxivat a: Educació
Marc Boada, divulgador científic
Alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé
Pere Masó, director dels Serveis Territorials Maresme-Vallès Oriental
Lliçó inaugural curs 2019-2020 al Teatre Auditori de Bellavista
Imatge de la lliçó inaugural
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/09/2020 a les 08:15h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)