Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La Comissió de Nomenclàtor de les Franqueses debatrà si dedica un carrer o plaça a Francesc Montserrat

20/05/2019

L’alcalde, Francesc Colomé, ha avançat que serà la propera proposta que anirà a comissió durant l’acte de donació del fons de Francesc Montserrat

L’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, ha anunciat avui que a la propera Comissió de Nomenclàtor proposarà que una plaça o carrer del municipi es dediqui a Francesc Montserrat, alcalde de les Franqueses entre 1936 i 1938. “A la propera Comissió de Nomenclàtor la primera proposta serà posar el nom de l’últim alcalde republicà a un carrer o plaça del municipi. ERC ja ho va demanar fa temps i nosaltres també ho demanarem”, ha explicat Colomé.

Aquesta era una petició que la família de Francesc Montserrat ja havia posat de manifest en alguna ocasió. L’anunci de Colomé s’ha fet precisament durant l’acte de donació del fons de l’alcalde de les Franqueses durant la República a l’Arxiu Municipal. “La donació es composa de tots els documents originals i la seva digitalització”, ha explicat el nét de Francesc Montserrat, Francesc Martínez Montserrat. El nét de Montserrat també ha destacat la importància de la publicació del llibre “Del somni republicà a la foscor de la dictadura. Francesc Montserrat Fontcuberta, alcalde de les Franqueses (1936-1938)”, que ha editat l’Ajuntament a la Col·lecció les Franqueses. Es tracta d’una publicació inclosa en el programa de Commemoració del 80è Aniversari del Bombardeig de les Franqueses del Vallès. “Ell va dir que amb totes les seves vivències es podria escriure un llibre i s’ha aconseguit. Explica la història d’un pobles en moments tan difícils”, ha afegit Francesc Martínez Montserrat.

En concret, la donació consta de fotografies, documents i unes 300 cartes que Francesc Montserrat va escriure a la seva família durant els seus anys d’empresonament. “A partir d’ara es faran les tasques arxivístiques corresponents i aviat estaran disponibles per a tothom qui les vulgui consultar. També tenim la intenció de penjar una mostra d’aquestes cartes a la pàgina web de l’Ajuntament per fer-les accessibles a tothom”, ha explicat la responsables de l’Arxiu Municipal, Maria Guàrdia.  

La tasca de recuperació de memòria històrica continua amb la recerca de documentació que tingui relació amb el municipi. Totes aquelles persones que disposin de material es poden posar en contacte amb l’arxiu mitjançant correu electrònic (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o trucant al telèfon 93 846 76 76. Cap a finals d’any, l’Ajuntament de les Franqueses té previst fer un acte de reconeixement a les persones que han cedit o donat material.

Arxivat a: Ajuntament, Cultura
Acte donació del fons de Francesc Montserrat a l'Arxiu Municipal
Acte donació del fons de Francesc Montserrat a l'Arxiu Municipal
Acte donació del fons de Francesc Montserrat a l'Arxiu Municipal
Darrera actualització d’aquest contingut: 27/02/2020 a les 11:50h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)