Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Aprovat inicialment el catàleg de masies de les Franqueses

14/03/2019

El procés és fruit de l'adaptació del Pla General d'Ordenació Urbana del municipi a la normativa urbanística vigent

Les Franqueses ha aprovat inicialment el Pla Especial de catàleg de masies, cases rurals i altres construccions en sòl no urbanitzable del municipi. D'aquesta manera, es dóna compliment a l'article 50.2 de la normativa urbanística vigent a Catalunya, el Decret Legislatiu 1/2010 de 3 d'agost pel qual s'aprova el text refós de la Llei d'Urbanisme. Aquest catàleg identifica i ordena 182 edificacions en sòl no urbanitzable:

- Masies i cases rurals susceptibles de preservació, recuperació o rehabilitació pel seu valor arquitectònic, històric, ambiental , paisatgístic o social.

- Construccions anteriors al primer planejament urbanístic del municipi que cal conservar per raons arquitectòniques o històriques.

- Construccions rurals en desús que calgui rehabilitar per corregir l'impacte ambiental o paisatgístic negatiu.

El Pla Especial diferencia entre el conjunt principal, els volums complementaris, inclosos al catàleg pel paper que juguen en el conjunt, i els volums complementaris no inclosos ja que no reuneixen cap dels requisits previstos pel pla o desapareixeran per la seva tipologia o estat.

També estableix quins són els usos i activitats admesos a les construccions en sòl no urbanitzable: habitatge familiar, turisme rural, restauració i hoteleria, educació en el lleure, serveis comunitaris i usos artesanals, artísitics i professionals.

Les intervencions que es podran fer en les masies o cases catalogades seran les mínimes i imprescindibles, sempre relacionade amb l'ús de l'edificació i també, respectant el valor arquitectònic i paisatgístic.

En aquesta mateixa informació hi trobareu tota la documentació. El període d'exposició pública i alegacions s'amplia fins el 31 de maig i es podrà consultar al taulell d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament.

 

Arxivat a: Urbanisme i Activitats
Masia

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 22/10/2021 a les 16:08h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)