Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Xerrades per a mares i pares al nou projecte municipal “Fes camí en l’Educació en Família”

02/10/2015

L’àrea d’Infància i Joventut presenta les línies d’actuació d’un nou projecte, en el qual ha programat tres xerrades obertes a tothom per treballar l’educació dins les famílies.

Des del Patronat Municipal de Cultura, Educació, Infància i Joventut es vol donar suport i oferir assessorament a les famílies sobre la criança i l’educació dels seus fills. Per facilitar-los eines i recursos s’ha organitzat un programa de xerrades i tertúlies per a pares i mares.

El programa d’activitats per a mares i pares consta de tres xerrades. Les dues primeres són en format taller i comptaran amb especialistes per a conduïr-les: Del que no es parla a casa (15 i 22 d’octubre) i El conte com a eina educativa (24 de novembre). En darrer lloc hi haurà la xerrada-tertúlia sobre el llibre Vet aquí la teva mare de l’autora Laura Mencía (21 d’octubre). També s’han organtizat activitats per gaudir en família que s’emmarcaran dins la Festa de la Infància, que serà el 18 i 19 de desembre a Bellavista.

La primera xerrada-taller, Del que no es parla a casa, tindrà dues sessions: 15 i 22 d’octubre de 17.30 a 19.30 h al Centre Cultural de Bellavista. Anirà a càrrec de Mercè Gómez, llicenciada en Filosofia i Ciències de l’educació, que s’adreçarà a mares i pares amb infants de 10 a 18 anys. Hi parlarà d’estratègies i recursos per a treballar aspectes que influeixen en l’educació dels fills i filles, especialment els que afecten a la convivència i a les relacions personals. Les inscripcions es poden fer entre l’1 i el 13 d’octubre, per telèfon (938 405 780) els dimarts i dijous de 10 a 13 h o per correu-e a (Necessites javascript per veure aquest correu-e). Les places són limitades. La xerrada ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

El projecte    

Dins del projecte Fes camí en l’educació en família es realitzaran tres línies d’actuació:

Formació orientada al creixement de la persona, la criança i l’educació

És tracta d’un espai d’informació, formació, orientació, reflexió, diàleg i intercanvi que pretén respondre de forma directa a les seves preocupacions i dubtes. Alhora és flexible per tal d’adaptar-se a les situacions emergents i d’introduir els canvis adients.

Està adreçada a famílies i persones interessades en l’educació dels infants i joves. Es pretén crear una escola de pares i mares participativa, que promogui la implicació de les famílies de manera activa.

Creació d’espais de trobada i d’intercanvi: Fes un cafè i parlem dels nostres fills

Volem facilitar un espai acollidor de trobada per a les famílies que fomenti l’intercanvi d’experiències i de reflexió, potenciar que les famílies del municipi siguin protagonistes en l’educació dels seus fills. S’oferirà informació i formació sobre temes d’interès vinculats a l’educació dels seus fills/es per enfortir la seva seguretat i confiança a l’hora de prendre decisions.

Promoció i dinamització d’activitats en família

L’educació en el lleure permet no només als infants sinó també a les famílies un desenvolupament continu en aprenentatge, convivència, creixement cívic, social i cultural com a ciutadans, amb sensibilitat i esperit crític, així com a capacitat de resposta i compromís en qüestions relatives a l’entorn social i natural.

El projecte està coordinat per l’àrea d’Infància i Joventut i també està agermanat amb el Projecte Educatiu Comunitat i Escola. Per altra banda, compta amb la implicació dels casals infantils i centres de joves municipals i del Pla de Barris de Bellavista. Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb l'àrea d'Infància i Joventut al telèfon 938 405 780.

Arxivat a: Infància i Joventut
Programa adreçat a famílies
Cartell de la primera xerrada

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 26/04/2024 a les 08:23h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)