Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

S’acaben les obres de condicionament del pàrquing de l’estació de tren de Bellavista

28/08/2015

Fa unes setmanes que van finalitzar les obres de condicionament de l’aparcament públic situat entre l’estació de tren de Bellavista i la passarel·la que travessa les vies a l’alçada de la plaça de la Malagarba. Aquesta actuació, que ha anat a càrrec de l’Ajuntament de les Franqueses, és conseqüència del conveni que va signar el consistori amb ADIF al mes d’abril pel qual aquest darrer cedia al primer la gestió d’aquest espai fins a finals de 2018 amb l’opció d’una pròrroga. 

Després de les obres, el nou aparcament disposa de 280 places per a vehicles lleugers, 100 de les quals estan reservades als usuaris i usuàries de Renfe. També se n’hi han reservat 9 per a persones amb mobilitat reduïda i se n’han habilitat diverses per a motos i bicicletes. 

L’Ajuntament també hi ha fet arreglar l’actual rampa per a vianants, que tenia l’accés tancat des de feia mesos, i ha creat un nou accés per a vianants al final del pàrquing, a la plaça de la Malagarba, que connecta l’aparcament amb els ascensors que s’estan acabant de construir al costat de la passarel·la que travessa les vies fins al carrer d’Aragó. 

El consistori també hi ha fet eliminar la tanca del carrer de la Via del Ferrocarril, que s’ha substituït per una de més baixa que només delimita l’espai però no n’impedeix l’accés, i hi ha construït dos accessos més per al trànsit rodat, un d’entrada a l’alçada del carrer de Pere el Gran i un de sortida al final de l’aparcament, al davant del túnel de rentat. L’antic accés al pàrquing s’ha mantingut però s’han tret les barreres metàl·liques que hi havia. 

El consistori feia temps que treballava per reconvertir aquest aparcament en un pàrquing públic obert a la ciutadania que, juntament amb els dos ascensors exteriors de la passarel·la del tren, han de contribuir a la millora de la connectivitat i la mobilitat de les persones d’aquesta zona. 

Les obres han costat 59.178 euros (IVA inclòs) i s’han finançat a través de dues subvencions, una del Pla de Barris i una altra de la Diputació de Barcelona. 

Aquestes intervencions s’emmarquen dins de les actuacions urbanístiques del Pla de Barris de Bellavista, que van lligades a la nova plaça d’Espanya i a l’acabament de la fase 1 de la remodelació de l’espai cívic i social del carrer de Rosselló, que ha comportat la construcció de l’equipament Bellavista Activa.

Arxivat a: Pla de Barris, Urbanisme i Activitats
Vista general del pàrquing des del pont de Bellavista
S'ha creat una nova entrada a l'alçada del carrer de Pere el Gran
S'ha construït una sortida nova al final de l'aparcament, just al davant del túnel de rentat
S'ha obert un nou accés per a vianants al final del pàrquing que connecta amb els ascensors i la passarel·la
La rampa per a vianants ja torna a ser operativa
S'ha eliminat la tanca antiga de Renfe al carrer de la Via del Ferrocarril i s'ha substituït per una de més baixa
Hi ha un total de 9 places per a conductors amb la mobilitat reduïda
També s'han habilitat diverses places per a motos i bicicletes
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/04/2024 a les 08:23h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)