Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El Pla de Barris de Bellavista torna a rebre una subvenció per a contractar plans d'ocupació

19/12/2014

Gràcies al Pla de Barris de Bellavista, l’Ajuntament de les Franqueses rep una subvenció de 188.337 euros provinent del SOC i del Fons Social Europeu destinada a la contractació de personal durant l’any 2015.

Durant l’any 2015 es crearan 24 nous plans d’ocupació, a més a més dels que ja es preveuen a través dels plans locals, que permetran donar feina durant 6 mesos a persones aturades del municipi.

Aquest ja és el cinquè any que es presenta un projecte per al foment de l’ocupació des del Pla de Barris de Bellavista en col·laboració amb l’àrea de Dinamització Econòmica. El projecte respon a la convocatòria de Treball als Barris que, anualment, el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya destina a aquells municipis que estan desenvolupant un projecte en el marc de la Llei de Barris, com és el cas de les Franqueses amb el Pla de Barris de Bellavista. El projecte complementa les actuacions que es porten des dels plans de barris en relació als àmbits de la promoció econòmica, la formació i la inserció ocupacional.

El regidor d’Urbanisme i Pla de Barris, Joan Antoni Marín, es mostra molt satisfet per haver aconseguit aquesta subvenció que donarà feina a persones desocupades del municipi i que a la vegada impulsarà alguns dels programes del Pla de Barris, que tenen com a objectiu últim millorar l’espai urbà i la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Bellavista: “Des de la Regidoria de Pla de Barris intentem sempre sumar subvencions i oportunitats de finançament per poder tirar endavant els projectes i accions que ajuden a millorar Bellavista”.

Plans d’ocupació per a treballar en diversos projectes durant l’any 2015
Els plans d’ocupació estan destinats a la contractació, durant 6 mesos, de persones aturades inscrites com a demandants d’ocupació que no cobrin prestacions d’atur. Els perfils dels plans d’ocupació són diversos segons el projecte a desenvolupar. Els projectes aprovats són: Manteniment de l’espai públic, Manteniment de parcs i jardins i suport en les transformacions urbanístiques, Programa de participació a Bellavista, Impuls DonaProspecció d’empreses i comerços i Programa d’inserció laboral.

La selecció de les persones es fa tenint en compte els criteris que vénen marcats per la pròpia normativa de la subvenció. L’Oficina de Treball gestionarà l’oferta d’ocupació i seleccionarà les persones candidates, derivant un mínim de tres persones per lloc de treball ofert. Finalment, l’Ajuntament, seguint els criteris de selecció ja utilitzats en la darrera selecció de plans d’ocupació, procedirà a la selecció definitiva. Alguns d’aquests plans d’ocupació començaran a finals de l’any 2014, i d’altres s’aniran iniciant al llarg de l’any 2015.

Voluntat de promoure l’ocupació al municipi
Aquests plans d’ocupació subvencionats, en aquest cas, per la Generalitat de Catalunya i Fons Social Europeu, se sumen als plans d’ocupació locals i programes de col·laboració social que ja està duent a terme l’Ajuntament, en els quals també consta finançament de la Diputació de Barcelona. Des del Consistori s’està treballant amb totes les eines possibles per tal de fer efectiva la voluntat de promoure l’ocupació entre els veïns/es del municipi.

Arxivat a: Pla de Barris
Plans d’ocupació treballant a la plaça Major, formant part del projecte Manteniment de l’espai públic
Imatges de la celebració del 25 N, en la qual va treballar la tècnica del pla d’ocupació del projecte Impuls Dona
Fotografia de la festa de presentació del documental “Bellavista, ple de vida!”, en la qual va treballar la tècnica del pla d’ocupació del projecte Dinamització comunitària i participació ciutadana
El regidor d’Urbanisme i Pla de Barris, Joan Antoni Marín
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/09/2020 a les 08:15h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)