Les Franqueses, entre els Top 10 dels Reconeixements Administració Oberta

Dimecres, 21 de maig de 2025

Aquests guardons s’atorguen als ajuntaments i als consells comarcals que destaquen en la transformació digital i el govern obert en la relació amb la ciutadania

L’Ajuntament de les Franqueses se situa en el Top 10 dels Reconeixements Administració Oberta, que atorga el Consorci AOC. En concret, ha rebut el guardó d’aquesta categoria dels ajuntaments d’entre 20.001 i 50.000 habitants. 

Aquest és una reconeixement que reben els ajuntaments i els consells comarcals que han destacat en la transformació digital i el govern obert en la seva relació amb la ciutadania. Aquest dimarts a la tarda s’ha celebrat la X edició d’aquest certament a El Prat del Llobregat, on l’alcalde, Juan Antonio Corchado Ponce, va ser l’encarregat de recollir el guardó, acompanyat de les regidores de Govern Obert i Transparència, Àngela Carrasco Colombo i Èlia Montagud Blas. 

I és que precisament el primer eix del Pla d’Acció Municipal 2025-2027 és aconseguir una administració més transparent i propera. És en aquest sentit que s’estan desplegant diferents accions per facilitar la relació entre l’Ajuntament i la ciutadania, així com eines de transparència que permeti controlar i avaluar la feina en l’àmbit públic. Seguint aquesta línia, el web municipal també ha rebut el mes d’abril el segell Infoparticipa que s’atorga als portals transparents que acompleixen els criteris ètics del periodisme.  

L’acte també ha comptat amb la presència del secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital, Albert Tort, del president de Localret i vicepresident de l’AOC, David Quirós, i del director gerent de l’AOC, Miquel Estapé. 

Quins són els indicadors per atorgar els reconeixements?
Aquests reconeixements es donen en base a l’Índex de Maduresa Digital (IMD) que realitza l’AOC i que es determina a partir de l’anàlisi d’uns indicadors objectius, les dades d’ús dels serveis AOC i de l’anàlisi dels webs dels ens locals.

L’IMD és una iniciativa única i innovadora, tant a nivell estatal com internacional, que ens permet avaluar amb rigor el grau de maduresa de la transformació digital d’un ens públic. Els índexs que mesuren el desenvolupament del govern digital a nivell autonòmic o estatal no són apropiats per avaluar les dades a nivell local i, a més, es basen en enquestes o dades estadístiques, mentre que l’IMD utilitza dades obertes públiques i objectivables.
 

Darrera actualització: 21.05.2025 | 09:16