Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Mongetes del ganxet, cultura, tradició i gastronomia

27/11/2023

La 12a edició de la Festa de la Mongeta del Ganxet es tanca amb l'habitual èxit de participació

Les Franqueses ha tancat, un any més, la Festa de la Mongeta del Ganxet amb èxit. Durant tot el diumenge, les Antigues Escoles de Llerona s'han omplert de gastronomia, de pagesia, de tradició i de cultura. 

La festa ha començat amb la llotja que ha marcat el preu d'aquest llegum i amb el mercat de productes de proximitat. Durant tot el matí, s'han anat succeïnt les actuacions dels Gegants de les Franqueses, dels Xics de Granollers, les sardanes dels Sardanistes Franquesins i la cobla Premià i el Ball de l'Espolsada amb la Comissió de Festa Major de Corró d'Avall.

Com cada any, el punt àlgid del matí, ha estat la mostra de batuda, garbellada i tria de mongetes segons la manera tradicional. 

L'Associació Càmper Club Ganxet ha participat un any més amb la Font del Ganxet i les furgonetes dels seus socis/es han estat durant tot el cap de setmana a Llerona. 

A la tarda, Ada Parellada s'ha posat als fogons per fer tres receptes de mongetes en cinc minuts: mongetes amb rovellons i botifarra, mongetes guisades amb calamars i mongetes amb crema de tomàquet. (Trobareu les receptes adjuntes a aquesta informació)

Jordi LP ha tancat la festa amb el seu espectacle. Abans, però, la veïna de Llerona, Núria Camps, divulgadora científica i bioquímica, ha presentat el seu micromonòleg.

Una de les novetats d'enguany ha estat que el tast de mongetes del migdia que ha anat acompanyat de civet de senglar. El plat ha estat cuinat per Ada Parellada amb els senglars proveïts per la Societat de Caçadors de les Franqueses.

El que no ha faltat ha estat el concurs de cuina en el que ha participat, entre altres concursants, l'alumnat de l'Institut Marta Mata de Montornès del Vallès i el de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Barcelona . Enguany s'han presentat 15 plats, 6 en categoria adulta i 9 en juvenil. El jurat, format per Ada Parellada, Jordi LP i Pep Sala (en la seva faceta de promotor del portal gastronòmic "Catalunya comestible"), no ho ha tingut fàcil, però finalment han hagut d'escollir. Els plats guanyadors han estat els següents:

1r premi categoria adulta - Smash de botifarra amb mongetes de Verònica Galeano

2n premi categoria adulta - Mixte de xató i saltejat de mongetes de Francesc Cutura

1r premi categoria juvenil - Pollastre al ganxet d'Àlex Riera

2n premi categoria juvenil - Mug cake d'Àuria i Lluc Gelador

Podeu visitar la galeria d'imatges aquí

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat
1r premi categoria adulta
1r premi categoria juvenil
2n premi categoria adulta
2n premi categoria juvenil
Mercat de productes de proximitat
Gegants de les Franqueses
Concurs de cuina
Xics de Granollers
Batuda, garbellada i tria de mongetes 01
Batuda, garbellada i tria de mongetes 02
Batuda, garbellada i tria de mongetes 03
Batuda, garbellada i tria de mongetes 04
Font del Ganxet
Sardanes
Show cooking amb Ada Parellada
Entrega de premis del concurs de cuina
Entrega de premis del concurs de cuina 02
Micromonòleg de Núria Camps
Actuació de Jordi LP

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 01/03/2024 a les 10:57h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)