Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Actualització del Cens Electoral per a les Eleccions al Parlament Europeu del 2024

14/11/2023

Les altes en el padró i les declaracions formals de vot hauran de fer-se abans del 30 de gener de 2024.

El dia 9 de juny de 2024 se celebren les eleccions al Parlament Europeu en les quals poden participar aquelles les persones estrangeres ciutadanes de la UE que resideixen a l’estat espanyol.

Per aquestes eleccions l'Oficina del Cens Electoral (OCE) ja està treballant en l’elaboració del cens electoral d’estrangers. Les persones que hi vulguin ser incloses han d'estar inscrites en en el padró municipal i haver manifestat prèviament, i de forma explícita, la seva intenció d'exercir el seu dret a vot.

Les declaracions de manifestació de voluntat de vot es poden fer de la següent manera:

a) Per internet: accedint al tràmit de la Seu Electrònica de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) mitjançant el sistema cl@ve.

b) A l'Ajuntament de les Franqueses: mitjançant la presentació de l'imprès de Manifestació vot permanent i un document d'identitat (NIE, passaport o document del seu país d'origen).

A més, de forma excepcional, l'OCE ha enviat a les persones estrangeres membres d'algun país de la UE (només a aquelles que s’hagin empadronat a partir del 30 d’agost de 2018 i no tinguin feta la declaració formal d'intenció de vot) una carta amb instruccions del que han de fer per poder exercir el dret al vot. Aquesta comunicació inclou una clau de tramitació telemàtica (CTT) que possibilita realitzar la manifestació de vot per internet accedint a la seu electrònica de l'INE en la següent adreça https://sede.ine.gob.es/manifestacionVotoUECTT

Les persones que rebin la carta també poden enviar la resposta de la carta directament per correu postal a la Delegació Provincial de la OCE.

Perquè tinguin efecte en el cens electoral vigent de les eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny de 2024, les altes en Padró i les declaracions formals hauran de realitzar-se com tard el dia 30 de gener de 2024.

 

 

 

 

Arxivat a: Ajuntament, Participació
Bandera UE
Darrera actualització d’aquest contingut: 30/11/2023 a les 19:32h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)