Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Noves sessions del programa «Coneix les Franqueses» per a persones nouvingudes

13/11/2023

Els mesos de novembre i desembre hi ha programades 5 formacions sobre el coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic

Dins de les accions d’acollida adreçades a persones nouvingudes d’origen immigrant al nostre municipi, durant aquest mes de novembre i desembre, està prevista la continuació del programa «Coneix les Franqueses» amb la impartició del mòdul sobre el coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic.

L’objectiu d’aquesta formació, amb una durada total de 15 hores, és facilitar la recepció i ubicació al nou context de les persones nouvingudes, promoure i facilitar l’accés a la informació i orientació personalitzada sobre els recursos i serveis disponibles, el seu funcionament, drets i deures i, facilitar eines bàsiques per a l’èxit del seu desenvolupament al nou país d’acollida. En aquest sentit, també es tracta de facilitar elements per al desenvolupament i autonomia d’aquestes persones, així com fomentar una millor convivència i cohesió social al nostre municipi.
Les sessions programades per als mesos de novembre i desembre són.

  • Dates: 20 i 27 de novembre, 4, 11 i 18 de desembre
  • Horari: de 9:30 a 12:30h
  • Ubicació: Centre de formació de persones adultes Bellavista

Cal inscripció prèvia que es pot formalitzar presencialment a Bellavista Activa (carrer de Rosselló, 39) o al telèfon 938 465 862.

Servei de primera acollida

El curs és gestiona des del Servei de primera acollida de l’àrea de Polítiques Socials de l’Ajuntament i, emmarcat a la Llei de primera acollida.

Aquest servei inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya. Els continguts a acreditar es divideixen en tres mòduls: un mòdul per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials, un mòdul sobre coneixements laborals amb una durada mínima de 15 hores i un tercer mòdul -que és el que s’impartirà durant el mes de novembre i desembre- sobre coneixement de la societat catalana amb un mínim de 15 hores.

Les sessions formen part del Programa Diversitat i Convivència a les Franqueses del Vallès i, compten amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes, de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Arxivat a: Polítiques Socials
Centre de Formació d'Adults de Bellavista
Darrera actualització d’aquest contingut: 24/05/2024 a les 08:31h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)