Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Triple cita amb el ciclisme aquest cap de setmana a les Franqueses

24/10/2023

Les dues competicions de ciclocròs reuniran a més de 500 participants.

Les Franqueses del Vallès afronta un intens cap de setmana de pur ciclisme amb la celebració de tres esdeveniments esportius organitzats per la Unió Ciclista les Franqueses: la segona edició de l'activitat cicloturista, Marxa Gravel del Vallès Oriental, i les competicions Gran Premi Les Franqueses KH7 i Dark Cross.

El tret de sortida del programa d'activitats el donarà la matinal d'oci amb la Marxa Gravel del Vallès Oriental, que començarà el dissabte 28, a les 8h, al circuit permanent de Ciclocròs situat a la Zona Esportiva Municipal de Ciclisme (c. Alemanya, 15 al polígon del Pla de Llerona). Es tracta d'una marxa cicloturista que alterna trams de pista forestal, senders i vies verdes compartides amb peatons, així com trams de carretera amb trànsit rodat. La marxa vallesana, també coneguda com a MGVO, compta amb dues rutes de recorregut per als participants: una volta curta de 60 km i una volta llarga de 105 km, compartint recorregut fins al km 48, on se separen per completar cada una de les rutes i retrobar-se en el mateix punt d'arribada.

Els recorreguts són pedalables i sense grans dificultats tècniques. Tal com ha explicat Antoni Serra, president de la Unió Cicisla les Franqueses, durant la presentació celebrada a l'Ajuntament de les Franqueses,"són recorreguts que es poden fer amb qualsevol mena de bicicletes i s'ofereixen dos nivells perquè també hi puguin participar aquelles persones que es vulguin iniciar en aquest tipus de marxa".

La tarda i nit del mateix dissabte, la Zona Esportiva Municipal de Ciclisme també serà l'escenari del Dark Cross, una espectacular cursa nocturna de ciclocròs. L'activitat, que barreja competició i diversió, consisteix a donar voltes a un circuit amb trams asfaltats, camins i terrenys enfangats, així com amb una sèrie d'obstacles (naturals o artificials) que obliguen els participants a baixar-se de la bicicleta per superar-los. Aquesta serà la segona prova puntuable de la temporada de Copa Catalana de Ciclocròs.

El circuit permanent de Ciclocròs acollirà també, l'endemà a les 9 h, el Gran Premi Les Franqueses KH7, una prova de primer nivell que puntua en categoria internacional UCI C2 i que forma part del calendari de la Copa d'Espanya de Ciclocròs. Com a novetat el circuit d'enguany allarga la pista de sorra i incorpora una nova pujada per donar major dificultat i emoció al recorregut. Per aquesta competició s'espera la presència de molts especialistes estatals així com participants internacionals provinents de Bèlgica i França, principalment.

Ambdúes competicions de ciclocròs reuniran aquest cap de setmana a les Franqueses a més de 500 participants. El vallesà, Pau Miquel, un dels ciclistes professionals de l'equip Kem Pharma, que hi participarà ha destacat «el fet positiu que resulta per a tots els professionals del ciclisme poder competir en aquest tipus de proves» que també puntuen en competicions oficials.

Per la seva banda, Joaquim Vilaplana, president de la Federació Catalana de Ciclisme, ha senyalat "la capacitat organitzativa d'esdeveniments esportius de les Franqueses". Una capacitat esportiva, que per a l'alcalde, Juan Antonio Corchado, és mèrit de les entitats: "Sense elles i la seva voluntat de treball no es podria fer tot aquest programa d'activitats". 

Alhora, el regidor d'Esports, Carlos Munzón, ha incidit en el fet que "aquest tipus de proves posen en valor la tasca que es fa des de l'Escola Municipal de Ciclisme de les Franqueses i com les entitats han contribuït a què les Franqueses sigui Vila Europea de l'Esport 2024".

Arxivat a: Esports
Marxa Gravel del Vallès Oriental, Gran Premi Les Franqueses KH7 i Dark Cross 2023
Marxa Gravel del Vallès Oriental, Gran Premi Les Franqueses KH7 i Dark Cross 2023
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/04/2024 a les 12:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)