Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses i Canovelles reclamen incrementar la seguretat a la ronda Nord

19/10/2023

Els alcaldes dels dos municipis s’han reunit avui amb representants del Servei Territorial de Carreteres de la Generalitat de Catalunya

Aquest dijous,19 d’octubre, els alcaldes de les Franqueses, Juan Antonio Corchado, i de Canovelles, Emilio Cordero, s’han reunit amb representants del Servei Territorial de Carreteres de la Generalitat de Catalunya. La trobada ha servit per reclamar actuacions que millorin la seguretat a la ronda Nord, com la instal·lació d’elements de protecció per als vianants, millores de la il·luminació i eines per reduir la velocitat.

Ambdós alcaldes han recordat que la competència de la ronda és de la Generalitat i que calen actuacions per millorar la seguretat en aquesta via. Concretament, han sol·licitat que s’instal·li proteccions per als vianants de tal manera que existeixi una barrera física entre la calçada on circulen els vehicles i la vorera. En aquest sentit, han recordat els fets ocorreguts el passat mes d’agost, quan una dona de les Franqueses que anava en patinet va perdre la vida en ser envestida per un turisme que va pujar a la vorera.

L’alcalde de les Franqueses, Juan Antonio Corchado, ha mostrat la seva preocupació per la connexió de la ronda amb el carrer del Pont, a Can Calet, on els vehicles sovint surten i entren a gran velocitat a una zona on hi ha rotondes i passos de vianants. «S’han d’establir mesures de seguretat en aquest punt d’entrada i sortida de la ronda a Can Calet. Els passos de vianants que hi ha en aquests punts són molt freqüentats i s’ha convertit en un punt perillós per la gran velocitat a què circulen els vehicles». És en aquest sentit que l’alcalde ha demanat la implicació de la Generalitat en el projecte per modificar la temporització dels semàfors que regulen els dos passos de vianants d’aquest punt, diferenciant la senyalització dels dos trams, el d’entrada i el de sortida. Coincideix, a més, que aquests accessos també s’han convertit en un punt d’accidents pels xocs que es produeixen entre els vehicles que estan aturats per sortir de la ronda i els que circulen a gran velocitat per l’interior del túnel previ a la sortida de Can Calet. « Per tant, les mesures de seguretat són importants tant per vianants com per qui circula en vehicle i cal buscar solucions a curt termini. A més, vull insistir que cada cop hi ha més persones que fan servir la ronda per anar caminant o en patinet i bicicleta als polígons», ha dit Corchado.

També han demanat millorar la il·luminació a la zona i que s’estableixin mesures per tal de reduir la velocitat, com podria ser un radar de tram entre la sortida de la C-17 i la rotonda d’accés al polígon de Can Castells.

Per la seva banda, l’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, ha recordat que “tot i no ser competència municipal, des de l’Ajuntament de Canovelles s’han realitzat diverses actuacions per millorar la seguretat a la zona. Una d’elles va ser la instal·lació de semàfors a la ronda, primer al pas que condueix a l’escola Jacint Verdaguer i després a la cruïlla amb el carrer de la Indústria que porta al CEM Thalassa. Més recentment, s’han il·luminat els passos de vianants que fins ara quedaven a les fosques en una via on els vehicles solen circular a velocitats elevades”. I ha afegit, que “ara cal una actuació ferma per part de la Generalitat”.

Finalment, els dos alcaldes també han trasllat al Servei Territorial de Carreteres que, arran de les restriccions de camions de gran tonatge a la ronda Sud, la circulació de vehicles pesants pel tram urbà de la ronda Nord a Canovelles i les Franqueses s’ha incrementat considerablement. En aquest sentit, Corchado i Cordero han demanat buscar una solució conjunta a aquest fet, ja que cal descongestionar el trànsit a la zona.

Amb tot, i fruit de la trobada, el Servei Territorial de Carreteres s’han comprès a estudiar la situació a la ronda Nord. Properament serveis tècnics de la Generalitat es posaran en contacte amb els dos ajuntaments per revisar la zona i trobar solucions en termes de seguretat.

Arxivat a: Ajuntament, Seguretat Ciutadana
Reunió per demanar millores de seguretat a la ronda Nord
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/04/2024 a les 14:01h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)