Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Comunicat sobre la zona humida del Parc del Falgar

30/08/2023

Davant les publicacions a les xarxes socials sobre l’aparició d’exemplars de peixos morts al llac del parc del Falgar, l’Ajuntament de les Franqueses vol fer una sèrie d’aclariments al respecte:

L’Ajuntament, coneixedor de la situació, ja està treballant per localitzar i solucionar les causes del problema. D’una banda, una manca d’oxigen deguda a les altes temperatures de la darrera setmana. D’altra banda, el funcionament deficient del sistema de bombeig de l’aigua que alimenta la bassa, amb una possible obturació de la bomba que impulsa l’aigua des de la depuradora de la Garriga fins al sistema de llacunes, a la part nord del parc, també ha contribuït a la baixada de l’oxigen dissolt a l’aigua. La suma d’aquests dos factors hauria provocat la situació actual. Les altes temperatures i la conseqüent manca d’oxigen de l’aigua també ha fet proliferar més algues a la superfície.

Durant les properes hores es procedirà a avaluar l’avaria de la bomba i a fer la neteja necessària perquè torni a circular l’aigua en el sistema de llacs i millorar els nivells d’oxigen del medi aquàtic. Pel que fa als exemplars de carpes que han aparegut morts, val a dir que es tracta d’una espècie no autòctona i introduïda de manera artificial.

Aquest matí s’ha fet una primera valoració visual de la zona i s’ha constatat que, tot i aquest episodi de calor i sequera acusades, la situació de la zona humida és bona i manté els exemplars d’ocells habituals durant aquest època de l’any.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat
Comunicat
L'alcalde, Juan Antonio Corchado, i la regidora de Pagesia, Espais Verds, Medi Ambient i Transició Energètica, Èlia Montagud, durant la visita al Parc del Falgar
Darrera actualització d’aquest contingut: 16/04/2024 a les 11:14h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)