Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Es detecta un augment de paparres al Parc del Falgar

07/07/2023

Atenció a les mesures de prevenció per evitar les picades d'aquests artròpodes

En les darreres setmanes s'ha detectat un augment de la població de paparres al Parc del Falgar. Des de la regidoria de Sanitat i Salut Pública s'està treballant per controlar aquesta plaga. Mentrestant, seguiu les recomanacions preventives de l'Agència Catalana de Salut Pública:

Abans de sortir

  • Poseu-vos roba adequada

Utilitzeu màniga llarga i pantalons llargs. És millor portar roba de color clar ja que d’aquesta manera serà més fàcil comprovar si teniu alguna paparra a sobre.
Eviteu les sandàlies o calçat obert i procureu utilitzar sempre botes tancades amb mitjons procurant que cobreixin la part inferior dels pantalons.

  • Ús de repel·lents

En cas que us vulgueu aplicar repel·lents, assegureu-vos que estan autoritzats i seguiu sempre les indicacions d’ús de l’etiqueta o fullet explicatiu, on el fabricant, a més d’indicar la manera correcta de fer-lo servir, indica l’edat d’aplicació recomanada, les hores de protecció que proporciona i el nombre d’aplicacions diàries permeses. Eviteu el contacte directe amb mans i mucoses i no l’apliqueu sobre ferides.
Eviteu l’aplicació en infants menors de dos anys i, en cas de dubte, consulteu el vostre pediatre.
Si sortiu amb la vostra mascota, és convenient que li apliqueu un antiparasitari extern autoritzat que repel·leixi les paparres. Consulteu-ho amb el vostre veterinari.

A la natura

  • Si és possible, camineu pel mig dels camins. Eviteu el contacte amb zones amb vegetació espessa, amb herba alta i fullaraca.

Quan torneu

  • Reviseu-vos de dalt a baix

Examineu-vos acuradament tot el cos per detectar si us ha picat alguna paparra. El bany o la dutxa és un bon moment. Reviseu-vos el cap, el coll, els plecs corporals —com ara les aixelles, engonals, darrere dels genolls, etc.—, dins i fora de les orelles, dins el melic i al voltant de la cintura. Si cal, utilitzeu miralls per poder veure bé totes les parts del cos. No oblideu revisar els infants.
Tingueu en compte que les picades de paparra normalment no són doloroses i de vegades les paparres adherides poden passar desapercebudes; per això és important examinar bé tot el cos.

  • Examineu les vostres mascotes i l’equipament

Les paparres poden entrar a casa enganxades a la roba o als animals, i després enganxar-se a una persona, així que també reviseu amb cura les vostres mascotes i l’equipament que hagueu dut durant la jornada a l’exterior (motxilles, jaquetes, etc.).
Renteu sempre la roba i l’equip amb aigua calenta. Amb aigua freda o de temperatura mitjana no n’hi ha prou per matar les paparres.

Arxivat a: Sanitat i Salut Pública
Parc del Falgar
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/04/2024 a les 08:23h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)