Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Festa Major de Bellavista, festa inclusiva

05/07/2023

Diumenge s'inclou un matí d'activitats inclusives i una franja de fira sense estímuls sensorials

El matí de diumenge de Festa Major de Bellavista serà, enguany, un matí diferent. Des de les 10 h, a la plaça del Centre Cultural de Bellavista la Comissió de Festa Major i Dis-*Mun-*Tem-Ens ens proposen un matí de jocs amb pictogrames, braille... per a tothom amb preferència per a persones amb diversitat funcional. Serà fins a les 12 h.

A partir de les 12 h i fins les 14 h, la fira d'atraccions funcionarà sense estímuls sensorials, o sigui, sense música i sense llums, entre d'altres per donar l'oportunitat als infants amb diversitat funcional o trastorns d'espectre autista a gaudir de la fira.
S'adaptadaran les atraccions de l'olla tagada, la pesca d'ànecs, el "saltamontes", els autos de xoc, els "toritos", el dragó, els llits elàstics, "baby caballitos", l'inflable "barredora" i el "balance". Aquests espais comptaran amb pictogrames a l'entrada per explicar-ne el funcionament i, a més a més de tenir apagats els llums i la música, tampoc tindran fum, comptaran amb rampes per millorar l'accessibilitat, disminuiran la velocitat en funcionament i deixaran entrar les persones tutores dels infants si és necessari.

Aquesta és la primera vegada que la fira d'atraccions s'adapta durant una franja horària a persones amb diversitat funcional a Bellavista, tot i que ja es va dur a terme a Corró d'Avall. Ara l'Ajuntament treballa amb les comissions i les entitats per a què aquesta sigui una pràctica habitual en totes les festes majors amb aquest tipus d'instal·lacions.

Arxivat a: Cultura
Fira inclusiva FM Bellavista
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/12/2023 a les 12:30h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)