Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Atenció psicològica i transport adaptat entre les accions del Pla Local de Salut

05/06/2023

Aquest any el PLS desenvolupa 6 noves accions i consolida les que va posar en marxa el 2022


Per a aquest 2023 el grup motor del Pla Local de Salut ha definit 3 eixos d'intervenció: la millora de l'accés i de la qualitat dels serveis i equipaments dedicats a la salut i al benestar; la millora de la salut física i mental de la ciutadania i, accions sobre mobilitat, medi ambient i espai públic. La feina en aquests eixos clau s'està realitzant a través de les 5 accions següents:

Programa de prescripció social

L'objectiu és incrementar i millorar la informació a la ciutadania sobre serveis i recursos que contribueixen a generar salut i autocures. Per això, la fita per a aquest 2023 és l'elaboració d'un mapa d'actius i recursos dinàmics amb programes, serveis, activitats, entitats, tallers...

Campanya de prevenció de les malalties de transmissió sexual

Aquesta acció dirigida a joves i coordinada des del programa C17 pretén frenar aquest tipus de malalties que, en alguns casos, ha arribat a màxims històrics un cop superada la Covid-19.

Catàleg únic d'activitats als centres escolars

L'objectiu és coordinar professionals i recursos que treballen als instituts realitzant tallers i xerrades divulgatives per omptimitzar-los i evitar duplicitats i oferir, així, una visió transversal de la formació complementària als centres educatius.

Programa d'abordatge de la soledat no desitjada

La soledat no desitjada pot impactar negativament en la salut, en el benestar i en la qualitat de vida de les persones causant desordres de la son, fatiga, malalties coronàries, problemes nutricionals...La proposta és fer un treball transversal amb persones que estiguin en aquesta situació i oferir recursos adients per a què se'n puguin sortir.

Servei d'atenció psicològica per a joves

En coordinació amb els centres educatius i coneixent les necessitats dels i les joves, l'acció consisteix en crear un espai de consulta gratuït i confidencial coordinat pels serveis socials, sanitaris i educatius.

Transport adaptat per a la gent gran
Reactivació del servei de transport adaptat per a persones majors de 67 anys amb problemes de mobilitat, per a persones que no tinguin suport familiar i per complementar els serveis d'atenció domiciliària. Aquest transport acostarà la gent gran a visites mèdiques, als centres de dia, a les residències i a l'Ajuntament per fer gestions. Es proposa un servei a demanda per a aquelles persones cribrades des de l'assistència social de l'Àrea Bàsica de Salut.

L'Ajuntament de les Franqueses va començar a treballar en l'elaboració del Pla Local de Salut a principis de 2021 i a l'abril de 2022 el ple municipal en va aprovar els reptes sorgits de la diagnosi feta al municipi. Durant el 2022 ha treballat en més d'una quinzena d'accions com per exemple la posada en marxa del Programa de Benestar Emocional i el recolzament al naixement de l'associació TEA Vallès Oriental.

Arxivat a: Sanitat i Salut Pública
Pla Local de Salut

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 30/11/2023 a les 19:32h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)