Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses, un municipi que treballa per la inclusió

01/06/2023

El 28 de juny es commemora el Dia Internacional de l'Orgull LGBTI a la plaça de l'Espolsada

El proper dimecres, 28 de juny, celebrarem el Dia Internacional de l'Orgull LGBTI a la plaça de l'Espolsada. A les 19 h, es farà un acte amb diverses activitats reivindicaves i de celebració del col·lectiu LGBTI, que començaran amb la lectura de manifest per part de representants institucionals de l'Ajuntament. La celebració seguirà amb una exhibició de poetry slam amb Germán Chocero, un concert de música en viu amb Ona & Adrià, i una pintura en directe amb l'artista Marc None. Tots els actes tindran interpretació en llengua de signes.

Promoure la igualtat en totes les seves manifestacions sempre ha estat un dels compromisos de l'Ajuntament de les Franqueses. Per aquest motiu es treballa per a la visibilització i atenció de la comunitat LGBTI amb accions específiques i commemorant dates importants pel col·lectiu, com ho són el 17 de maig, Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, o el 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull LGBTI. Durant aquests dies, la bandera irisada oneja des del balcó de l’Ajuntament i, a la nit, la façana queda il·luminada amb els colors de la bandera.

L'objectiu de commemorar aquestes dates és sensibilitzar la societat contra la discriminació del col·lectiu LGBTI a través de la informació, la reflexió, la reivindicació i la denúncia contra les agressions físiques, psicològiques i morals de les persones per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere, a més de reivindicar l'espai d'aquest col·lectiu en la vida pública.

Les Franqueses és un municipi molt concienciat amb la igualtat i la diversitat. Des del juny de 2020, el municipi forma part de la Xarxa de Municipis LGTBI, Pobles i Ciutats per la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere, que comporta el seu compromís per articular respostes preventives davant actes de discriminació o de delictes d’odi cap a la comunitat LGBTI.

Seguint aquesta línia, el 21 de setembre de 2022 es va signar l'acord amb la direcció general de Polítiques Públiques LGBTI+ de la Generalitat de Catalunya, per la creació i el desplegament del Servei d’Atenció Integral per a les persones LGBTI (SAI) al municipi.

Què és el SAI?

El Servei d’Atenció Integral (SAI) és la referència municipal en l'atenció, la informació, la prevenció, l'acompanyament i la intervenció davant actes o situacions d’homofòbia, de lesbofòbia, de transfòbia, de bifòbia o de qualsevol altre tipus de discriminació o de delicte d’odi cap a la comunitat LGBTI a les Franqueses.

El SAI també es coordina amb altres administracions per tal de treballar accions per afavorir polítiques públiques en aquest sentit i impulsar estratègies de sensibilització dirigides a veïns i veïnes del municipi.

A qui s'adreça?

S’adreça a les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per raó d’orientació sexual o d’identitat i expressió de gènere.

Què ofereix?

  • Informació i sensibilització en vers la diversitat d'orientació sexual i identitat de gènere.
  • Accions per prevenir LGBTIfòbia.
  • Acompanyament, suport i assessorament personalizat per a persones del col·lectiu i als seus familiars (informació general, atenció psicològica i jurídica).
  • Acompanyament per presentar incidències o denúncies relacionades per situació de discriminació.
  • Per a persones trans també es facilita el tràmit de canvi de nom a la targeta sanitària, amb el nou nom escollit per a majors i menors d'edat.

On ens pots trobar?

El SAI les Franqueses està situat a les mateixes dependències on es troba el SIAD, a l’edifici de l’Espai Can Prat (carrer Verge de Montserrat, núm. 21), a Corró d’Avall. L’horari d’atenció és de dilluns a dijous, de 9.30 a 13.30 hores. També es pot contactar mitjançant correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o Whastapp al 670 311 604.

Arxivat a: Ajuntament
Cartell 28J Dia Internacional de l'Orgull LGBTI 2023
Darrera actualització d’aquest contingut: 08/05/2024 a les 13:29h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)