Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Comença el projecte "Millorem compartint" per a comunitats de veïnatge

25/04/2023

L'objectiu es fer seguiment de l'evolució de les comunitats i donar suport i assessorament, si s'escau

Fruit de la diagnosi "L'estat de les comunitats de veïns de les Franqueses" realitzat el 2019, l'Ajuntament va elaborar un estudi de la convivència d'aquests grups veïnals i un protocol d'actuació amb accions segons el nivell de dificultat. Es van catalogar en tres tipologies, A, B i C, sent els immobles C els que presentaven més dificultats a l'hora de resoldre conflictes. Ara, s'inicia el projecte "Millorem compartint", una de les accions previstes pel protocol, que recull tot un seguit d'accions a implementar en les comunitats C que ajudin a millorar la convivència i la gestió.

Des del Servei de Mediació i Veïnatge s'està realitzant una primera fase de contacte amb aquestes comunitats de veïns per valorar-ne l'evolució i implementar mesures i suport si es considera necessari. Els objectius són:

  • Dotar les comunitats de veïns i veïnes d'eines d'autogestió que facilitin el compliment de la legalitat i, també, d'assessorament sobre la gestió i el manteniment.
  • Promoure les millores en manteniment, accessibilitat i seguretat als edificis.
  • Promoure l'acompliment de l'ordenança de Civisme i Convivència en aquestes comunitats.
  • Estimular el respecte i el diàleg per generar convivència activa i enriquidora.

Per tal d'iniciar el camí en la consecució d'aquests objectius es realitzaran trobades entre membres de les comunitats de veïnatge per tal de compartir experiències i, si s'escau, traslladar els casos d'èxit a més comunitats i, també, formacions sobre temes concrets d'interès que ajudin a resoldre problemàtiques existents.

Arxivat a: Ajuntament
Servei de suport, assessorament i mediació a les comunitats de veïnatge
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/04/2024 a les 14:01h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)