Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Xarxa pedalable fins a la Zona Esportiva Municipal de Ciclisme

06/02/2023

L'Ajuntament rep una subvenció del Servei Català de Trànsit per crear aquest tram de carril bici

L'Ajuntament començarà a desenvolupar la primera fase del Pla Estratègic de la Bicicleta durant aquest 2023. En concret, s'iniciaran les feines per connectar Cal Forcaire amb el carrer d'Holanda ampliant així la xarxa pedalable del municipi fins a l'Escola Municipal de Ciclisme.

Per a iniciar aquesta actuació es compta amb una subvenció de 150.000 euros del Servei Català de Trànsit pel desenvolupament d'actuacions vinculades a la mobilitat segura, sostenible i intel·ligent, a la pacificació del trànsit i a la reducció de l'accidentalitat en l'àmbit urbà. Una línia d'ajuts de la Generalitat de Catalunya per a municipis amb menys de 50.000 habitants i que han rebut més de 90 municipis catalans.

Nou itinerari pedalable

El nou itinerari pedalable arrencarà a la Via Europa a l'alçada del gual de Cal Forcaire, donant continuïtat al carril existent que recorre el passeig de la Ribera al terme municipal de Canovelles. Des de Cal Forcaire el nou carril s'allargarà, recorrent la Via Europa, fins a l'alçada del carrer de Bèlgica (la continuïtat des d'aquest carrer fins a la rotonda amb la carretera de l'Ametlla es realitzarà en una fase posterior). Paral·lelament, des de la Via Europa el carril bici també es desviarà cap al carrer d'Holanda, on es troba la Zona Esportiva Municipal de Ciclisme.

A la Via Europa, la zona pedalable serà de doble sentit i estarà situada entre la zona verda i la calçada, on actualment hi ha el carril de serveis i d'estacionament, zona est. Tindrà una amplada de 3 metres, amb 2,2 metres per a les bicicletes i una separació amb la zona transitable per a vehicles de motor amb barreres físiques de 0,80 m. Al carrer d'Holanda, la zona pedalable, també serà de doble sentit i estarà situada a la zona sud del carrer. Tindrà una amplada de 3 metres amb una separació sense barrera física de 0,80 m amb la zona de serveis i d'estacionament. L'actuació al carrer d'Holanda obligarà a reduir l'amplada dels carrils de circulació de vehicles fins a 3,35 m.

A manca de tancar el procés de licitació de l'obra, es calcula que el pressupost total de l'eix pedalable Via Europa-Zona Esportiva Municipal de Ciclisme serà d'uns 250.000 euros.

Més projectes de la fase 1 del Pla Estratègic de la Bicicleta

En breu es començarà també a treballar en el segon traçat que s'inclou a la fase 1, l'enllaç pedalable des de l'Ajuntament a l'eix Tagamanent-Céllecs i connectar equipaments com l'Escola Joan Sanpera i Torras, l’Espai Can Prat, El Centre Cultural de Corró d'Avall, l’Escola Guerau de Liost i la Zona Esportiva Municipal de Corró d'Avall, fins a Granollers.

Recordem que el Pla Estratègic de la Bicicleta de les Franqueses preveu crear fins a 17 itineraris pedalables al municipi en un termini de 5 anys amb una execució dividida en 3 fases.

Fins el 15 de febrer pots respondre un qüestionari sobre mobilitat que trobaràs en format paper al Servei d'Atenció a la Ciutadania (SAC) de l'Ajuntament (ctra. de Ribes, 2) i de Bellavista Activa (c. Rosselló, 39) i en format digital entrant aquí 

Arxivat a: Ajuntament
Seccions dels carrils bici
Àrea del futur carril bici
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/04/2024 a les 08:23h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)