Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Els fons NextGenerationEU arriben a les Franqueses

06/02/2023

Fins ara s'han concedit 80.927 euros en quatre projectes i n'hi ha 5 milions més pendents de resolució

Les Franqueses ja té atorgats 80.927 euros dels fons NextGeneratioEU tramitats a través de diverses línies de subvenció de la Generalitat de Catalunya. Es tracta de projectes culturals, educatius, de formació i d'ocupació, esportius i de polítiques socials. A més a més, l'Ajuntament està pendent de la resolució de 7 subvencions més amb un import de més de 5 milions d'euros. Però quins projectes han aconseguit fons NextGenerationEU?

Més llibres per a les biblioteques - 4.400 euros

Aquesta subvenció s'ha demanat a través del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i permet l'adquisició de llibres nous per a la incorporació al catàleg del Servei de Biblioteca Municipal amb novetats editorials per ampliar el fons amb obres literàries sobre filosofia, psicologia, ciències pures, ciències aplicades, belles arts, narrativa d'adults i juvenil, llibres infantils d'imaginació i de coneixements, de religió i de poesia, entre d'altres. Les noves adquisicions també inclouen la compra de llibres adaptats i inclusius com ara edicions amb lletra gran o de lectura fàcil. En aquesta ocasió, com a mínim el 50% de les noves adquisions seran en llengua castellana.

Competències digitals per a dones - 15.600 euros

A través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del SOC (SOC ADA 2022) l'Ajuntament disposa de fons per realitzar cursos d'alfabetització digital en diversos nivells per a dones. El perfil de les destinatàries és el de dones amb necessitat d'actualitzar els coneixements en eines informàtiques bàsiques actuals i el d'emprenedores que requereixen competències en màrqueting digital i en dinamització digital del seu negoci o idea de negoci. De fet hi ha programats dos cursos: Eines de Google i Protecció d'Equips a la Xarxa i Disseny de Comerços electrònics. Trobareu més informació al web municipal.

Impuls del Pla Educatiu d'Entorn - 20.927 euros

El conveni signat amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya ha permés a l'Ajuntament optar als fons NextGenerartionEU dins el Pla de Millora d'Oportunitats educatives (PMOE-PROA+). El Pla Educatiu d'Entorn invertirà aquestes subvencions en dues línies. La primera, amb 12.000 euros de dotació, són Tallers de Suport i d'Acompanyament Educatiu (TSAE) que tenen com a objectiu reduir el fracàs escolar i donar motivació i suport individual a l'alumnat que ho necessiti. La segona són les Accions de Promoció de les Oportunitats Educatives mén enllà de l'Escola. La subvenció en aquest cas és de 8.927 euros i inclourà accions com l'acompanyament a famílies i alumnat en la incorporació a una nova escola, els tallers lingüístics per famílies nouvingudes, l'acció teatral anual, el festival "Viure-ho tot" o la jornada informativa "Comença el viatge a l'escola dels grans".

Atenció i resposta integral a dones víctimes de violència masclista - 40.000 euros

L'Ajuntament de les Franqueses i el departament d'Igualtat i Feminisme de la Generalitat de Catalunya han signat un conveni per a l'impuls de les polítiques de promoció de la igualtat i dels feminismes. A través d'aquest conveni s'han obtingut fons NextGenerationEU per a la gestió del sistema d'atenció i de resposta integral a dones en situació de violència masclista i als seus fills i filles. Un sistema que permetrà l'acompanyament i l'acolliment, si s'escau, de manera temporal de dones i d'infants víctimes de violència masclista oferint l'atenció i el suport necessaris per a la resolució de situacions de crisi i d'urgència. Aquest finançament és per al període 2022-2025.

Sistema de teleassistència - 12.039,51 euros

Les Franqueses també ha rebut una subvenció pels manteniment del servei de teleassistència que durant l'any passat va atendre a més de 230 persones. Aquest servei permet una atenció permanent i a distància de la gent gran.

A l'espera de més fons

L'Ajuntament està a l'espera de la resolució de 7 sol·licituds més que, en total, sumen més de 5 milions d'euros. Són fons per a la rehabilitació integral de l'edifici del Centre de Formació d'Adults de Bellavista, per a la rehabilitació de les antigues casernes militars de Corró d'Avall, per a la construcció de la residència per a la gent gran i centre de dia projectada a Bellavista, per a la transformació digital i la modernització de les eines de comunicació de l'administració amb la ciutadania, la reforma dels exteriors del Complex Esportiu Municipal, les millores a la Zona Esportiva Municipal de Ciclisme i, finalment, per a la construcció de 36 habitatges d'arrendament social al sector R.

Arxivat a: Ajuntament
NextGenerationEU
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 19:30h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)