Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Aquest dimarts, 31 de gener, taller sobre mobilitat sostenible

30/01/2023

La sessió, que és oberta a tothom, començarà a les 18.30h a l'Espai Can Prat

Aquest dimarts, 31 de gener, de 18.30 a 20 hores, a l'Espai Can Prat es durà a terme un taller sobre mobilitat sostenible. Es tracta d'una sessió oberta a tothom i que s'emmarca dins del procés que s'està fent per elaborar el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible del municipi, el PMUS. Un pla que ha de servir de guia per revisar i actualitzar les estratègies de mobilitat sostenible i adequar-les al que marca el pla director sobre aquesta matèria.

L'objectiu és transformar l'ús de l'espai públic potenciant models de mobilitat amb menys impacte ambiental que l'actual. Per tant, les bicicletes, els patinets, els vianants i el transport públic han de guanyar protagonisme davant el cotxe. D'aquesta manera, a més a més d'aconseguir una mobilitat més sostenible, també s'avança en la recuperació de la complexitat i de la vitalitat dels carrers com a espais de joc, de trobada i de passeig.

Actualment, el procés d'elaboració del PMUS es troba en la fase de pre diagnosi, analitzant la informació existent i treballant en l'establiment dels objectius específics del pla. Durant aquesta fase, l'Ajuntament vol comptar amb l'opinió i amb les aportacions de la ciutadania, beneficiària en darrera instància del nou model de mobilitat i dels efectes d'un espai públic més sostenible i amable. Per això, aquests dies s'han fet enquestes als mercats de Bellavista i Corró d'Avall. Una enquesta que també podeu respondre telemàticament aquí. Ara la propera acció és el taller de mobilitat sostenible que es farà aquest dimarts. 

L'objectiu de totes aquestes accions és promoure el transvasament de les persones usuàries del vehicle privat a mobilitats no motoritzades o cap al transport públic i reduir, així, l'accidentalitat, la contaminació, les despeses colaterals a l'ús del cotxe al municipi... La disminució de l'impacte dels vehicles motoritzats permetrà de manera paral·lela pacificar els carrers per introduir més usos socials a la via pública.

Arxivat a: Ajuntament, Participació
Enquesta mobilitat sostenible
Enquesta mobilitat sostenible
Darrera actualització d’aquest contingut: 21/02/2024 a les 14:42h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)