Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

"El meu desig més gran és continuar servint als veïns i a les veïnes des de la proximitat"

02/01/2023

Entrevista a l'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé

Tornem a començar any. En aquest cas un any especial...

Sí. Encetem un any que serà molt intens perquè aquest maig hi haurà eleccions municipals.

Com definiria aquest mandat. Ara ja està acabant i pot fer una valoració més àmplia...

Jo crec que ha estat un dels mandats més complicats tant a nivell polític com de gestió.

A què es refereix?

Al llarg d’aquest mandat hem tingut uns episodis complicats. Com recordaran, Junts i el PSC vam trencar el pacte de govern i l’any 2021 el vam tornar a renovar. Per tant políticament no sempre és fàcil, però els representants municipals hem de ser prou responsables com per ser capaços d’arribar a acords per fer avançar el municipi. Ja ho vaig dir en el seu moment: governar en minoria no és fàcil i aquests pactes són necessaris. En aquell moment ho va ser per aprovar un pressupost que portava temps encallat per l’oposició. Insisteixo que el benestar dels veïns i de les veïnes de les Franqueses és el més important.

També parlava de complicació referent a la gestió...

Exacte. A banda de la intensitat política, jo penso que aquest mandat ha estat el més complicat pel que fa a la gestió. I és que durant aquests últims quatre anys hem viscut un dels moments més durs: una pandèmia mundial. A banda de ser una situació complexa i dramàtica perquè es tractava d’un tema de salut i molta gent va perdre la vida o va passar per situacions molts greus, nosaltres havíem de prendre decisions molt ràpides i sense tenir cap precedent. Era una situació totalment nova que necessitava solucions immediates. Tot i això, sempre ho dic, crec que l’Ajuntament i els veïns i les veïnes de les Franqueses, tots nosaltres, vam saber reaccionar. Nosaltres ens vam coordinar amb la ciutadania per temes logístics, però, a més, vam planificar un Pla de Xoc per fer front als efectes també econòmics que van sorgir derivats de la conjuntura d’aquell moment.

Arribem al final del mandat i caldrà veure què s’ha complert del Pla d’Actuació Municipal, el PAM...

Efectivament. L’any 2020 vam presentar un Pla d’Actuació Municipal (PAM) amb 101 accions que després vam augmentar fins a 104. Cal tenir en compte, però, que els efectes de la pandèmia que comentàvem abans han incidit en el desenvolupament d’aquest full de ruta. Hi ha hagut projectes que s’han endarrerit o fins i tot han canviat perquè s’han prioritzat temes urgents que han sorgit arran de la crisi sanitària. Tot i això, ens hem fixat acabar aquest mandat amb una execució superior al 70%, que, tenint en compte les circumstàncies d’aquesta legislatura, crec que és una xifra més que satisfactòria.

Ha estat un mandat d’inversions?

Sí, és clar. Ha estat diferent a les legislatures anteriors on s’han executat grans obres. Aquests han estat quatre anys per fer avançar projectes molt ambiciosos que tenen una gran feina al darrera i que fan de les Franqueses un municipi capdavanter en termes de sostenibilitat, de seguretat.. Hem desencallat el Sector R, el Sector N; hem fet avançar la residència per a la gent gran que aviat serà una realitat a Bellavista; estem treballant intensament en el desenvolupament de l’Aula de Natura del Parc del Falgar, que requereix un projecte molt curós per esdevenir un referent de país; també treballem en l’augment del nombre d’agents a la Policia Local...
Ha estat una legislatura ben diferent, això no ho puc negar. Com a alcalde us puc dir que no ha estat gens fàcil enfrontar-nos a situacions completament desconegudes per a tots i per a totes nosaltres, però també he de dir que ha estat un gran aprenentatge i, per tant, un orgull, estar al capdavant d’un municipi en circumstàncies tan complexes com aquestes. De vegades cal ser realista, acceptar i adaptar-nos a la realitat que ens ve imposada. Però us ben asseguro que ens esforçarem al màxim per complir tots els objectius establerts, aquesta és la meva prioritat.

Quin és el seu desig per aquest 2023?

Abans que res el meu desig és treballar perquè les Franqueses sigui un municipi acollidor per a totes les persones que decideixen viure aquí. Un municipi on ningú quedi enrere, on tothom pugui complir els seus somnis.
Com hem dit abans aquest serà un any crucial on hi haurà eleccions i començo aquest 2023 amb la mirada fixada en aquesta data perquè la meva vocació, per sobre de tot, és el servei públic a través de l’administració. Per tant, el meu desig més gran és continuar servint als veïns i a les veïnes de les Franqueses des de la proximitat, des del respecte, des de l’empatia i sobretot gestionant des dels nostres carrers i des de les nostres places. Encaro doncs aquest nou any amb optimisme, il·lusió i amb moltes ganes de seguir fent camí!

Arxivat a: Ajuntament
L'alcalde, Francesc Colomé, als terrenys de Bellavista de la futura residència i centre de dia per a la gent gran
Darrera actualització d’aquest contingut: 01/02/2023 a les 10:55h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)