Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Com volem la mobilitat del futur?

02/01/2023

Participa en l'elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

Les Franqueses està elaborant el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible del municipi, el PMUS. Un pla que ha de servir de guia per revisar i actualitzar les estratègies de mobilitat sostenible i adequar-les al que marca el pla director sobre aquesta matèria.
L'objectiu és transformar l'ús de l'espai públic potenciant models de mobilitat amb menys impacte ambiental que l'actual. Per tant, les bicicletes, els patinets, els vianants i el transport públic han de guanyar protagonisme davant el cotxe. D'aquesta manera, a més a més d'aconseguir una mobilitat més sostenible, també s'avança en la recuperació de la complexitat i de la vitalitat dels carrers com a espais de joc, de trobada i de passeig.

Actualment, el procés d'elaboració del PMUS es troba en la fase de pre diagnosi, analitzant la informació existent i treballant en l'establiment dels objectius específics del pla. Durant aquesta fase, l'Ajuntament vol comptar amb l'opinió i amb les aportacions de la ciutadania, beneficiària en darrera instància del nou model de mobilitat i dels efectes d'un espai públic més sostenible i amable. Per això, durant les primeres setmanes del 2023 es realitzaran dues accions:

  • Fins el 15 de febrer pots respondre un qüestionari sobre mobilitat que trobaràs en format paper al Servei d'Atenció a la Ciutadania (SAC) de l'Ajuntament (ctra. de Ribes, 2) i de Bellavista Activa (c. Rosselló, 39) i en els punts informatius habilitats al mercat setmanal de Bellavista, el 25 de gener, i al mercat setmanal de Corró d'Avall, el 28 de gener. L'enquesta també la pots respondre de manera telemàtica en aquest enllaç.
  • El 31 de gener, de 18.30 a 20 h, pots participar en un taller sobre mobilitat sostenible a la sala d'actes de l'Espai Can Prat. L'entrada és lliure.

L'objectiu de tot plegat és promoure el transvasament de les persones usuàries del vehicle privat a mobilitats no motoritzades o cap al transport públic i reduir, així, l'accidentalitat, la contaminació, les despeses colaterals a l'ús del cotxe al municipi... La disminució de l'impacte dels vehicles motoritzats permetrà de manera paral·lela pacificar els carrers per introduir més usos socials a la via pública.

Arxivat a: Ajuntament
Enquesta mobilitat
Darrera actualització d’aquest contingut: 22/09/2023 a les 17:41h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)