Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Segona edició dels tallers afectivosexuals a les escoles de les Franqueses

15/09/2022

Durant el curs 22/23, s'amplia el projecte a l'alumnat de primer d'ESO dels dos instituts del municipi

Durant el mes d'octubre, l'alumnat del cicle superior d'Educació Primària de les cinc escoles de les Franqueses participarà en les sessions d'educació afectivosexual organitzades per l'Ajuntament a través del Servei Municipal d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD).

La incertesa de les adolescències transita pels constants canvis en el cos físic, emocional, mental i racional. L'activitat consisteix en una xerrada-taller sobre sexualitat i afectivitat a càrrec de professionals especialitzades en sexualitat, en comunicació i en gènere. El seu objectiu és fomentar el coneixement de la sexualitat com a eina principal per a la prevenció i per a l'abordatge del sexisme des de la perspectiva de gènere. Per fer-ho, potencia l'adquisició d'habilitats per expressar els límits i els desitjos, i evitar experiències sexuals no desitjades. En concret, a través d’aquest taller es pretén aprofundir en l’anatomia íntima i genital a través de l’expressió creativa, assenyalant l’autoexploració com a font de plaer i descoberta.

Gràcies a la valoració positiva del projecte i a l'interés del SIAD per ampliar l'educació afectivosexual a l'alumnat d'altres cursos, durant el curs escolar 22/23, s'avança la programació dels tallers per afavorir el treball conceptual a les aules i s'imparteix a l'alumnat de primer d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) dels dos instituts del municipi.

La cultura del consentiment té com a eixos vertebradors l’accés a informació objectiva, la consciència corporal, la introspecció i la comunicació sexual. L'alumnat coneixerà la importància d’establir límits en una relació perquè aquesta sigui saludable i adquirirà habilitats per expressar els límits i els desitjos, i evitar experiències sexuals insegures o no desitjades.

El proper dilluns 19 de setembre, a les 18 h, via Zoom, es realitzarà una sessió informativa per tal que les famílies de l'alumnat del cicle superior d'Educació Primària i de primer d'Educació Secundària Obligatòria puguin conèixer en profunditat el projecte i resoldre els dubtes que puguin sorgir. Les persones interessades a participar-hi es poden inscriure enviant un correu a (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

Arxivat a: Ajuntament
Tallers afectivosexuals a les escoles curs 21/22
Tallers afectivosexuals a les escoles curs 21/22
Flyer sessió informativa tallers afectivosexuals
Darrera actualització d’aquest contingut: 27/09/2022 a les 09:41h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)