Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses avança cap a un model de municipi pedalable

07/06/2022

Disset nous itineraris pedalables connectaran els cinc pobles

Les persones usuàries de bicicletes guanyaran xarxa per desplaçar-se per les Franqueses els pròxims cinc anys. Es construiran 17 itineraris nous que milloraran la xarxa ja existent amb l’objectiu d’avançar a pas ferm cap a un municipi verd, sostenible, amable i ben connectat.

L'acció local que es desenvolupa a les Franqueses del Vallès s’emmarca dins de l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcada per l’Assemblea General de les Nacions Unides, que té com a objectiu l’erradicació de la pobresa, la lluita contra la desigualtat i la injustícia i posar fre al canvi climàtic.

Precisament l’objectiu dels darrers mesos és avançar a pas ferm i decidit per continuar fent de les Franqueses un municipi on convergeixen perfectament el futur i les tradicions, un municipi on viure amb qualitat, amb oportunitats econòmiques, bones connexions i espais verds. Les Franqueses avança per fora, però també per dins.

L’Ajuntament treballa per millorar la qualitat de l’aire i la qualitat de vida de la ciutadania i per això aposta per una mobilitat més saludable en la qual tenen un gran pes els mitjans de transport més sostenibles, on la bicicleta adquireix un especial protagonisme.
La bicicleta és una manera alternativa de moure’s pel municipi i el mitjà de transport més eficient en termes energètics (energia necessària per desplaçar una persona). És la més pràctica, saludable i sostenible: no fa fums, no fa soroll, no consumeix derivats del petroli i contribueix a recuperar els carrers com a espais de convivència ciutadana.

El Pla Estratègic de la Bicicleta de les Franqueses defineix una xarxa pedalable que connecti les Franqueses amb els municipi limítrofs, relligui els 5 pobles i arribi als diferents equipaments municipals. Aquest Pla està pensat per desenvolupar-se en tres fases i contempla una durada de mínim 5 anys (2022-2027). La primera fase, a executar entre un i dos anys, contempla fer un carril bici pel passeig Tagamanent que enllaci l’Ajuntament amb l’Escola Joan Sanpera i Torras, l’Espai Can Prat, El Centre Cultural de Corró d'Avall, l’Escola Guerau de Liost i la Zona Esportiva Municipal de Corró d'Avall, fins a connectar amb Granollers.

També es preveu construir un carril bici a la via Europa per accedir a l’Escola de Ciclisme i per connectar amb Canovelles i la Garriga; i un tercer que, coincidint amb la pacificació del centre de Llerona, connecti el carrer Catalunya amb l’Ajuntament per la carretera de Ribes.
A la segona fase, a executar en un termini d’entre dos i cinc anys, hi hauria el desplegament d’una xarxa pedalable pels principals carrers i equipaments de Bellavista, el carrer Barcelona, el carrer Valldoriolf, a la carretera de Cànoves fins a Marata i Corró d’Amunt i un altre al camí Antic de Vic, entre d'altres.

La tercera fase preveu actuar a la carretera de Ribes, entre l'Ajuntament i Can Mònic, per enllaçar amb Granollers.

Arxivat a: Ajuntament
Ciclistes al Parc del Falgar
Ciclistes al Parc del Falgar
Ciclistes al Parc del Falgar

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 25/03/2023 a les 08:12h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)