Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Suspeses les llicències de parcs de renovables en terreny no urbanitzable

04/08/2021

L'Ajuntament té 12 mesos per regular aquest tipus d'instal·lacions al municipi

El ple de l'Ajuntament del mes de juliol ha aprovat suspendre durant un any les llicències de tot tipus per a la instal·lació de parcs d'energies renovables al municipi. Això afecta a la parcel·lació dels terreny, a l'edificació, a la reforma, a la rehabilitació o enderrocadment de construccions, a l'ampliació o inici d'activitats relacionades amb la producció d'energia eòlica i solar fotovoltaica en terreny no urbanitzable. D'aquesta manera, l'Ajuntament disposa de 12 mesos per regular aquest tipus d'instal·lacions al municipi. Aquesta suspensió afecta només a parcs de renovables d'ús comercial i, en cap cas, a les plaques fotovoltaiques per a l'autoconsum.

La decisió de modificar el Pla General d'Ordenació Urbana ve motivada per les contradiccions entre l'actual pla i el Decret Llei 16/2019, de 26 de novembre, de mesures urgents per a l'emergència climàtica i l'impuls de les energies renovables. Aquest decret i el fet que el pla de les Franqueses no especifiqui cap criteri sobre aquest tipus d'usos ha permès que, ara com ara, una empresa privada tingui el vist-i-plau de la Generalitat per fer-hi un parc fotovoltaic en uns terrenys de regadiu de Marata.

Tal i com explicàvem en l'anterior edició d'aquest butlletí, l'Ajuntament ja ha presentat les al·legacions pertinents per tal de frenar aquest projecte esgotant tots els recursos legals possibles. La modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana, procés que ara s'inicia, dotarà a l'Ajuntament d'un recurs legal de llarga durada davant aquest tipus d'iniciatives en sól no urbanitzable.

Arxivat a: Urbanisme i Activitats
Plaques solars
Darrera actualització d’aquest contingut: 02/10/2023 a les 14:04h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)